Inici » Notícies » General

L’Ajuntament de Benissa i Ecovidrio fan balanç de la campanya de reciclatge posada en marxa durant les festes de Moros i Cristians

17 de juliol de 2015 No hi ha comentaris
Un xic aboca el vidre en un contenidor

Un xic aboca el vidre en un contenidor

L’Ajuntament de Benissa i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat d’envasos de vidre a l’Estat Espanyol, han posat en marxa una campanya per a la promoció del reciclat d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2015.

La iniciativa, desenvolupada entre el 26 i 29 de juny, pretenia conscienciar els ciutadans de Benissa i especialment les comparses festeres sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de les festes. Per això, els responsables d’Ecovidrio van distribuir contenidors amb rodes equipats amb sistema ale-hop a les kàbiles de Benissa. També es van instal·lar alguns contenidors personalitzats amb el nom de la kàbila als voltants de cadascuna d’elles.

La campanya va comptar, a més, amb una patrulla de conscienciació que informava els festers del procés del reciclatge del vidre i se’ls va obsequiar amb algun detall d’Ecovidrio (obridors, borses, xapes amb emoticones mores o cristianes, etc.). Així mateix, per a recolzar en la tasca de reciclatge, la patrulla col·laborava amb les kàbiles mitjançant la retirada dels poals plens de vidre i el seu buidatge en els contenidors.

Amb aquesta iniciativa, s’han recollit un total de 5.100 quilograms de residus d’envasos de vidre, de forma separada per al seu reciclatge.

Reciclatge en el sector de l’hostaleria i la restauració

El 48% dels residus d’envasos de vidre es consumeixen al sector de l’hostaleria i la restauració. Per aquest motiu, és fonamental incrementar els quilos d’envasos de vidre recuperats en aquest canal.

Dades de reciclatge de vidre a Benissa

Segons les últimes dades disponibles (2014), cada benisser va reciclar una mitjana de 38,3 quilograms de vidre, prou superior a la mitjana regional (15,7 Kg/hab). Respecte a la taxa de contenidors, Benissa se situa amb una mitjana de 121 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 95 iglus per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi.

Beneficis per al medi ambient

Ecovidrio garanteix que el 100% del vidre que es recupera als contenidors és reciclat per a fabricar nous envasos de vidre i aconseguir múltiples beneficis per al medi ambient i la societat.

Amb un gest tan senzill com el de separar les botelles i pots de vidre usats per a dipositar-los després als contenidors, es redueix el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres i es disminueixen els abocadors i la contaminació de l’aire.

Els contenidors de vidre situats als carrers serveixen per a recollir únicament els envasos de vidre: botelles i pots de vidre que es consumeixen a les llars i en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. Hi ha altres materials com la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres, etc.), que en tindre una composició diferent a la del vidre dels envasos, han de ser dipositats als punts nets dels pobles i ciutats.

Què és Ecovidrio?

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre als contenidors verds. Ecovidrio s’encarrega de gestionar la recollida selectiva d’envasos de vidre mitjançant la instal·lació de contenidors per a facilitar la col·laboració ciutadana i garantint el seu reciclatge. A més, realitza campanyes de sensibilització ciutadana i promou la prevenció estimulant la reducció del volum dels residus que es generen.

Recordem que el 100% del vidre dipositat en els contenidors es recicla i és usat per a fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/