Inici » Notícies » General

L’Ajuntament de Benissa espera la confirmació de l’Ordre Franciscana per a comunicar l’ús al qual es destinarà el Convent

1 de desembre de 2017 No hi ha comentaris
Convent Franciscà de Benissa

Convent Franciscà de Benissa

El ple celebrat dimarts passat 28 va dedicar uns minuts a l’actual situació que travessa el Convent de l’ordre Franciscana. Abel Cardona, batle de Benissa, va explicar a preguntes de l’oposició que “l’ordre acorda que siga el batle l’interlocutor de les converses, i l’única informació contrastada és que el convent no es vendrà i que s’estan valorant opcions”. Cardona va afegir que “l’última paraula és d’ells i l’Ajuntament respecta la seua voluntat”, recordant que “tant l’edifici com el contingut és propietat dels franciscans i l’arxiu ja s’ha traslladat a València”.

Isidor Mollà, regidor no adscrit, va comunicar en eixe moment que ell també havia realitzat gestions amb el Ministre Provincial i que el Convent passarà a tindre un nou ús com a “hotel”, a través de la fórmula de lloguer per part d’una empresa privada. Cal recordar que aquest convent va deixar d’albergar frares a finals d’estiu, sent des de llavors contemplades diverses opcions d’ús per a un espai emblemàtic d’aquesta localitat, i que des de l’Ajuntament ha existit implicació i col·laboració contínua amb Juan Carlos Moya, ministre provincial de l’ordre.

Des de l’Ajuntament s’aposta per seguir respectant la voluntat de l’ordre, i seguir a l’espera de la decisió que comunique Juan Carlos Moya, i en el moment en què es confirme l’ús final de les instal·lacions es comunicarà de forma conjunta amb l’ordre franciscana. En aquest sentit, un dels principals interessos del consistori ha estat vetllar perquè l’edifici mantinga un òptim estat de valor i de conservació.

A més de les diverses reunions i converses amb l’ordre, es va acordar que en les Comissions de Ciutadania de setembre i octubre els diferents partits polítics que conformen la corporació pogueren aportar propostes. “Al novembre Isidor Mollà realitza una oferta pel seu propi compte a l’ordre, quan en les Comissions de Ciutadania no es va aportar res sobre aquest tema, i es va acordar amb la pròpia ordre que hi hauria un únic interlocutor”, lamenta el batle, destacant que des de l’equip de govern s’han valorat possibilitats, encara que l’Ajuntament no té capacitat econòmica per a conveniar unes infraestructures com les del Convent. A l’Ajuntament queda per seguir treballant i definint els usos d’altres edificis públics de la seua titularitat, com Les Escoles Velles, La Casa del Tros de les Calsides, l’edifici de l’Antic Seminari, la Sala del Consell o el Molí del Quisi, i uns altres en els quals en un futur s’haurà d’estudiar la seua situació, com l’antic institut o la Casa Abargues.

Des del Consistori s’apunta a una actitud “responsable amb allò acordat amb l’ordre franciscana”, assegurant que si es confirma l’actual rumor llançat per Isidor Mollà serà una bona notícia per a Benissa, quant a la capacitat d’un nou negoci per a generar ocupació i noves oportunitats per a atreure turisme, si bé “ha de ser l’Ordre qui confirme l’ús que acorden, i l’Ajuntament ha de guardar les formes i actuar amb respecte, no de manera precipitada i que puga afectar les possibles negociacions o acords entre les parts”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/