General

“L’aconseguidor” detingut, de paella amb Cotino i a la llotja del Bernabéu

Antonio Peral,   Alejandro de Pedro (detingut), Juan Cotino, José María Serna i Jorge Ivars, durant la reunió.
Antonio Peral, Alejandro de Pedro (detingut), Juan Cotino, José María Serna i Jorge Ivars, durant la reunió.

Alejandro de Pedro, l’empresari detingut a València amb motiu de l’operació Púnica, mantenia una gran relació amb els càrrecs del PP per als quals treballava. El rastreig de la seva activitat a les xarxes socials -com a especialista era un actiu tuitaire- trau a la llum reunions i dinars de l’aconseguidor, tal com ho van defensar fonts de l’Audiència Nacional, amb l’expresident de les Corts i diferents batles del PP.

De Pedro va acudir, a juny de 2010, juntament amb diputats, regidors i batles del PP a casa de Juan Cotino a menjar unes paelles que va cuinar el llavors vicepresident del Consell. El detingut, que va ser qui va fer la web de Cotino, també va participar en jornades de la Fundació Vives que promocionava el dirigent popular juntament amb altres batles (La Vila Joiosa o Gandia) que contractaven amb ell.

La relació era de tal familiaritat que De Pedro va viatjar fins al Santiago Bernabéu amb el batle de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, el batle de la Vila, Jaime Lloret, i el president del PP de Benissa, José María Serna. Aquesta estreta relació explica els nervis de molts batles populars després de conèixer la detenció del seu gurú de les xarxes socials.

Ahir es coneixien més detalls dels contractes de diversos ajuntaments amb l’empresa de De Pedro -EICO- o empreses vinculades a ell. Només en tres dels consistoris acarats la xifra de contractes superava els 51.200 euros: 11.200 a València per a publicitat en una diari digital relacionat amb l’empresari; uns altres 25.000 euros a Sant Vicent i al voltant de 20.000 a Gandia.

En aquest últim municipi el batle, Arturo Torró, va voler eludir qualsevol responsabilitat i va afirmar que el detingut va arribar al consistori “de la mà de l’empresa contractada i dirigida per membres del PSOE”, en referència a la companyia Autoritas Consulting, que mantenia un contracte amb l’anterior Govern socialista i per la qual treballava De Pedro abans de crear l’empresa EICO. Això sí, va reconèixer haver pagat fins a 2013 a De Pedro “uns 19.000 o 20.000 euros”.

Mentre, examinats els expedients, l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig va reunir als portaveus de l’oposició i els va comunicar que el consistori va pagar “prop de 26.000 euros en tres anys, mitjançant procediments administratius habituals i normals de contractes menors, amb els treballs realitzats i per imports de mercat” a De Pedro.

El propietari de l’empresa EICO també va estar treballant alguns anys per a l’Ajuntament de La Vila Joiosa fins a novembre del 2013. S’encarregava del posicionament de la pàgina web municipal i de la creació i gestió de les xarxes socials. Per aquest treball va arribar a cobrar fins a 900 euros al mes, si bé el mateix batle assegurava que en l’últim any només cobrava “200 euros al mes pel manteniment”.

Però aquesta no és l’única relació de l’Administració valenciana amb les empreses investigades. La Conselleria de Sanitat confirma que Cofely (anteriorment anomenada Elyo Gymsa Ibèrica) ha portat el manteniment de les instal·lacions de protecció d’incendis i detecció de gasos tòxics de l’antic hospital La Fe, des de 2007 a 2011, amb la primera denominació i, des de 2012-2013, ja amb el nom de Cofely. L’últim dels contractes al que ha tingut accés EL MUNDO ascendeix a 42.600 euros. Sanitat defensa la seua legalitat.

A més, el Consell també va contractar amb Cofely materials per a la fuita en un aire condicionat.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 29 d’octubre de 2014 al diari EL MUNDO


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?