Inici » Notícies » Cultura ,General

L’acció ciutadana per a identificar llocs insegurs detecta punts on millorar la mobilitat de persones dependents i l’enllumenat

4 de Juny de 2018 No hi ha comentaris
Detecció de les zones insegures per a les dones

Detecció de les zones insegures per a les dones

L’itinerari realitzat el passat divendres a Benissa, dins l’acció ciutadana per a identificar llocs insegurs en el nucli urbà, va finalitzar amb diverses aportacions de les persones que participaren.

Un nombrós grup de dones de diverses edats i diverses procedències participaren en el passeig proposat per la regidoria d’Igualtat, cobrint la zona nord del nucli urbà. Es varen valorar punts insegurs tant pel trànsit a motor com per a les persones dependents, i igualment es determinaren els llocs que presenten seguretat.

Cal destacar que s’arreplegaren propostes per a millorar problemes d’accessibilitat i mobilitat de gent depenent, de gent amb necessitats especials de mobilitat i de xiquets i xiquetes. En general, es varen valorar punts on millorar voreres, escalons o l’enllumenament.

En paraules de Belén Ivars, regidora d’Igualtat, la proposta ha resultat “molt positiva, perquè és interessant veure que les persones que realment són les usuàries dels espais públics parlen dels problemes que es troben cada dia, i la perspectiva de les dones que varen participar complementa la visió urbanística que hi ha hagut fins al moment”. Ivars va destacar que el grup de persones participants advertiren, entre altres qüestions, “que molts dels espais públics estan fets per als cotxes, i és important tindre el punt de vista d’un col·lectiu que majoritàriament va a peu pel poble”.

El pròxim 13 de juny (21.30 h) es realitzarà una segona acció per seguir determinant punts a millorar i, igualment, punts que ja compten amb la seguretat adequada a ulls de les persones participants. Aquesta vegada el punt d’inici serà la Pinada de Selva, al costat de la zona de jocs infantils a Beniver. Molt probablement es valorarà fer una tercera acció per a cobrir tot el centre urbà del poble.

De nou, es recorda que aquesta acció està relacionada amb l’aplicació del II Pla d’Igualtat Municipal, concretament amb la inclusió de la perspectiva de gènere en la planificació i disseny de Benissa. D’aquesta manera, en el punt 1.1.3 de l’àmbit de l’Urbanisme i el Transport s’indica que “s’analitzaran els espais públics de Benissa per a dissenyar un mapa que identifique els espais perillosos, per a millorar la seguretat de la ciutadania i especialment de les dones”.

Després de l’acció i la posterior anàlisi in situ d’aquests espais, tota la informació es compartirà, en un segon nivell de l’activitat, amb personal tècnic d’Urbanisme i amb responsables de la Policia Local, amb l’objectiu de plantejar solucions als possibles espais insegurs que es detecten.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/