Inici » Notícies » General

La Xarxa de Dones de la Marina Alta va celebrar el Dia de la Dona

6 de març de 2015 No hi ha comentaris
Concentració de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Concentració de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Amb el lema “El canvi serà feminista o no serà” la Xarxa de Dones de la Marina va celebrar el passat dissabte 28 de febrer els actes commemoratius del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

La celebració començà amb una concentració a la Glorieta de Dénia. Unes 80 persones, defensores de la igualtat i els drets de la dona, s’ajuntaren per reclamar les reivindicacions feministes i exigir que els temes d’igualtat siguen ben visibles i formen part dels programes polítics en aquest any electoral. La concentració va acabar amb la lectura del manifest.

A continuació es va celebrar la 14 edició del Sopar de Dones on es lliuraren els Premis 8 de Març de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, que són un reconeixement a la trajectòria vital, professional, científica, artística… de les premiades, dones que han contribuït a millorar i fer més igualitària aquesta societat.

Amb l’assistència de “Dones Cabal”, “Femme Força”, “Dones d’Orba”, “Associació Eva Pinera”, “Matria” i més de 150 dones de tota la comarca es va gaudir d’una llarga i entretinguda vetllada, en la que no va faltar l’humor, la conversa, la música, els bons sabors de taula, els parlaments, els vídeos de presentació i el reconeixement a les premiades.

En primer lloc, Pepa Espasa, artista plàstica de Dénia, va commoure amb la seua obra centrada en el maltractament de les dones. Les imatges projectades mostraren la bellesa i dramatisme impactant del seu art.

Tot seguit reberen l’estatueta representativa del Premi, Begoña Piñero i Maricusa Arguelles en nom de les associacions “Tertúlia Feminista les Comadres” de Gijón i “Mujeres por la Igualdad de Barredos” de la Cuenca Minera de Astúries. D’aquests dos grups va eixir la iniciativa i organització del “Tren de la Llibertat” que l’any passat va reunir a centenars de milers de persones a Madrid l’1 de febrer del 2014, en una manifestació convocada per paralitzar l’avantprojecte de llei, presentat pel ja exministre Gallardón, sobre la interrupció voluntària de l’embaràs. La claredat de les reivindicacions d’estes dos associacions asturianes és un fidel exemple de la forma de treballar per la igualtat i els drets de la dona. En el seu parlament, recordaren, una vegada més, que les dones unides i al carrer som capaces de canviar el món. Resultà emocionant la presència de dos dones de tan llarga trajectòria feminista. Totes les aplegades posades dempeus varen aplaudir la seua valentia.

La Xarxa de Dones, que va participar activament en el Tren de la Llibertat, tornarà a pujar a qualsevol tren per reivindicar els drets de les dones.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/