Inici » Notícies » General

La Xarxa de Dones de la Marina Alta es concentrarà davant l’Ajuntament de Benissa com a part de la campanya estatal #19JAlertaFeminista

16 de juny de 2017 No hi ha comentaris
Cartell de la campanya #19JAlertaFeminista

Cartell de la campanya #19JAlertaFeminista

La Xarxa de Dones de la Marina Alta s’adhereix a la convocatòria del #19JAlertafemimista a fi de reclamar que els pressupostos generals de l’estat s’incrementen en 120 milions d’euros per a la lluita contra les violències masclistes.

A Benissa hi haurà una concentració a les portes de l’Ajuntament el dilluns que ve, 19 de juny, a les 12h per a la lectura del manifest unitari que recolzen la gran majoria d’associacions de dones i ajuntaments. Més informació a https://agendafeminista.org/alerta-feminista-19-junio-ayuntamientos/

Protestes als ajuntaments contra les violències masclistes

Les organitzacions de dones, recolzades per entitats ciutadanes i polítiques, han convocat mobilitzacions a la gran majoria d’ajuntaments. Exigeixen al Govern de Rajoy que augmente als Pressupostos Generals l’assignació destinada al Pacte d’Estat contra la violència masclista a 120 milions d’euros.

Davant el nombre incessant de dones i criatures assassinades en el que portem d’any, el moviment feminista considera que és urgent un compromís polític que es traduïsca en un increment de recursos. Per a reclamar-ho, el dilluns 19 de juny, la mateixa setmana en què arribaran els PGE al Congrés, s’han convocat protestes als ajuntaments des de les 12 a les 00 hores. En cadascun dels ajuntaments, s’han organitat diverses accions de protesta, d’informació a la ciutadania, tallers, i la lectura de la moció que es pretentarà al ple municipal.

En el Projecte de Pressupostos de l’Estat, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31,7 milions d’euros.

Això suposa un 25,7 % més que el 2016 però continua sent un 2,20 % inferior a 2010. També es denuncia una congelació, en 19.741.840 €, del Programa 232B “Igualtat entre dones i homes”, un 41,2 % menys que el 2010.

Els 51,4 milions d’euros que sumen els dos són el 0,01 % de les despeses del Projecte de Presssupostos de l’Estat. “Cal destinar més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació per atendre la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014”, asseguren des de les organitzacions convocants. També es reclama una millora de la resposta judicial i que es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’igualtat.

Les entitats que donen suport a la mobilització manifesten que la violència masclista és una qüestió d’Estat, que afecta a la meitat de la població i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes. “Si no s’aposta econòmicament per aquest Pacte d’Estat, naixerà mort”, conclouen.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/