General

La Seu Universitària inaugura el seu curs d’estiu sobre gestió territorial amb gran èxit de matrícula

Inauguració dels cursos d'estiu 2012 de la Seu Universitària de La MarinaLa Universitat d’Alacant ha inaugurat aquesta setmana el curs d’estiu “Gestió d’Informació Territorial sobre actius Immobles i Processos d’Administració Electrònica Cadastral” que s’està celebrant en la Seu Universitària de La Marina (Benissa).

A l’acte van assistir Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística de la UA, Carmen Marimón, directora del secretariat de Seus Universitàries, Rosario Navalón, directora en funcions del Secretariat de Seus Universitàries, Juan Bautista Roselló, batle de Benissa, Pepa Martí, regidora de Cultura i el director del curs, Alfredo Ramón.

En la seua intervenció, Carles Cortés, va afermar la voluntat de la Universitat d’Alacant per a reforçar les actuacions a la comarca de La Marina malgrat les dificultats econòmiques del moment. “La Seu de Benissa és una porta oberta entre l’actualitat diària de la universitat i la societat d’aquesta comarca situada en un punt estratègic entre València i Alacant”, va apuntar el vicerector.

Per la seua banda, Juan Bautista va voler ressaltar la qualitat del curs que enguany s’ha presentat a la seu universitària des del punt de vista fiscal, urbanístic i de la propietat, tema important per “al present i el futur” i que ha comptat amb un gran nombre d’assistents.

Durant la inauguració, Teresa Morell, coordinadora acadèmica de la seu va presentar el seu llibre “Valencians a Nova York: el cas de la Marina Alta 1912-1920”. Una gran obra d’investigació i documentació que va rebre el “XXXI Premi 25 d’abril de la Vila de Benissa’ i que redescobreix el fenomen migratori de la població de la Marina Alta cap a Nova York a la recerca de noves i millors oportunitats.

D’altra banda, també es va inaugurar l’exposició “Valencians a Nova York 1894-1932” realitzada per Morell i José Miguel Santacreu. La mostra il·lustra el llibre i el fenomen de les migracions explicant les causes i les conseqüències d’aquesta. A més, dóna a conèixer algunes històries personals com a exemples i analitzant les influències dels emigrants que van retornar a les comarques d’origen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?