Inici » Notícies » General

La Junta General de Creama aprova un pressupost per a 2018 de prop d’un milió d’euros per a treballar junts per la comarca

6 de desembre de 2017 No hi ha comentaris
La Junta General de Creama celebrada a Calp

La Junta General de Creama celebrada a Calp

El president del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (Creama), el diputat de Foment i Desenvolupament, Sebastián Cañadas, ha presentat el pressupost pel 2018. La Junta General de Creama s’ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Calp, amb Ana Mª Sala, regidora delegada de Creama Calp, com a amfitriona i acompanyats pels batles i regidors dels ajuntaments consorciats. Entre els assistents estaven, els batles: Abel Cardona (Benissa), Magdalena Mengual Morata (Gata de Gorgos), Sergi Ferrús (Pedreguer), Enrique Moll Briones (Pego); la directora de l’Oficina del Servef de Dénia, Rosa Moragues; i els regidors: Xavi Tro (Benissa), Eva Ronda (Dénia), Victoria Simó (Pedreguer) i Nieves Rodriguez (Teulada).

El pressupost inicial per al pròxim exercici ascendeix a 997.891,58 euros conformat per les aportacions dels ajuntaments que formen el consorci: Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia; i per l’aportació de la Diputació Provincial d’Alacant, que en 2018 realitza un increment de la seua aportació que reforça d’aquesta manera l’aposta i compromís amb el consorci per part de la institució provincial. Els ajuntaments constitueixen l’element fonamental en l’aposta pel Creama ja que les activitats, tant les locals com les comarcals, que es desenvolupen només són possibles gràcies a la seua col·laboració, compromís i finançament. A aquests comptes s’afegiran, a més, els recursos d’entitats com el SERVEF i el Fons Social Europeu per al desenvolupament de tallers d’ocupació comarcals, activitats de formació, programes, etc.

Juntament amb el pressupost, es va aprovar el Pla d’Actuació Anual de 2018 orientat a aconseguir que la Marina Alta siga un territori sostenible i cohesionat socialment. Per això, en 2018 serà fonamental, segons va ressaltar la gerent del Creama, Rosario Donderis, desenvolupar activitats per a aconseguir crear una estructura sòlida de treball comarcal que ens permeta cooperar per a definir i desenvolupar les estratègies de creixement des de la cooperació i concertació. Projectes com l’Acord Territorial per l’Ocupació, el conveni de col·laboració amb el Centre Europeu d’empreses Innovadores d’Elx, Llançadora d’Ocupació, i l’adhesió a projectes com Erasmus +; contribuiran a aconseguir aquest objectiu.

El president de Creama va donar la benvinguda a la nova interventora del consorci, Mónica Serisola, que s’incorporava per primera vegada en aquesta sessió de la Junta General. Un altre dels acords adoptats ha estat fixar la capitalitat del Creama el 2018 en el municipi de Pedreguer, on se celebraran les sessions de la Junta General del consorci en aquest exercici.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/