Inici » Notícies » General

La IV Trobada formativa en cooperació per al desenvolupament es farà a Alacant

2 de juny de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 2 de juny de 2009:

El Fons Valencià realitzarà hui dimarts en el Museu Arqueològic d’Alacant, la IV Trobada de formació en cooperació municipal per al desenvolupament.

Aquesta activitat forma part del projecte de sensibilització “Municipis Solidaris” del Fons i va dirigida a càrrecs públics de l’administració local i provincial del País Valencià, tècnics municipals amb responsabilitats en cooperació internacional al desenvolupament i membres d’ONGD.

El Fons Valencià agrupa més de 130 ajuntaments i mancomunitats de municipis del País Valencià, i té com a objectiu posar en comú recursos i esforços municipals per a contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països del Sud per mitjà d’un fons econòmic que servisca per a finançar projectes de cooperació i sensibilització.

La trobada de formació en cooperació municipal per al desenvolupament és un espai de trobada, formació i de debat amb els agents implicats en la cooperació amb els països empobrits des de l’àmbit municipal, i té com a objectiu incrementar i millorar la qualitat de la cooperació al desenvolupament dels municipis valencians que participen.

El programa de la IV Trobada s’obrirà a les 10.00 amb la inauguració per part del batle de Benissa i president del Fons Valencià per la Solidaritat, Juan Bautista Roselló; de la Directora General de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Conselleria d’Immigració i Ciutadania, Pilar Collado; i del president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll.

La ponència que obrirà la jornada duu per títol “Cooperació i municipalisme en clau de gènere”, i estarà a càrrec de Margarita Carranco, presidenta de l’Associació de Dones Municipalistes de l’Equador i exvicebatlessa de Quito (Equador). La ponència analitzarà la relació entre cooperació al desenvolupament, municipalisme i gènere.

La segona conferència de la jornada, “La cooperació al desenvolupament en temps de crisi global”, estarà a càrrec de Jesús García-Luengos, responsable de l’àrea d’Assistència Tècnica i Avaluació de l’Institut d’Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària, que analitzaran els efectes de la crisi econòmica.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/