Inici » Notícies » General

La Guia de Recursos i la Xarxa d’Espais Segurs naixen per a oferir confiança a les possibles víctimes de violència de gènere a Benissa

16 de Novembre de 2018 No hi ha comentaris
Presentació de la guia de recursos contra la violència de gènere

Presentació de la guia de recursos contra la violència de gènere

Ahir, dijous 15, l’Ajuntament de Benissa va presentar la nova guia de recursos -per a previndre o informar en casos de violència de gènere- i la Xarxa Municipal d’Espais Segurs, conformada per tots els edificis públics.

La presentació va ser a càrrec de Paula Sánchez de Pazos, com a personal del Departament d’Igualtat, i María José Sánchez i Noraila Ripoll en representació del Centre de Dona, organisme que ha col·laborat en la creació dels recursos. Editades en diversos idiomes, des de valencià, castellà, àrab, anglés, romanés o alemany, la creació de la guia de recursos atén a la responsabilitat dels poders públics per treballar en la igualtat real, sensibilitzar la ciutadania i oferir un missatge de confiança a les possibles víctimes, donant a conéixer els recursos de manera accessible.

Per altra part, la Xarxa d’Espais Segurs a Benissa naix baix la premissa que qualsevol institució pública ha de ser un espai lliure de violència de gènere, on es mostre el rebuig i es reforce el compromís amb les víctimes. Des dels centres educatius fins als departaments públics, l’Ajuntament, els centres esportius o el centre de salut, tots els edificis públics del poble conformen aquesta xarxa d’espais segurs, on el personal municipal que treballa en atenció al públic ja ha rebut formació en el procediment a seguir en el cas que es done una situació de violència de gènere.

Belén Ivars, responsable d’Igualtat de l’Ajuntament, manifesta la seua “satisfacció” per aquests nous recursos: “Volem mostrar aquestes noves ferramentes que hem creat, sempre dins de les nostres possibilitats i competències, agraint a tots els departaments que s’han implicat, com la Policia Local, Serveis Socials o el Centre de Dona, entitat amb la qual ens hem coordinat per generar aquests recursos”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/