Inici » Notícies » General

La Fiscalia demana investigar adjudicacions en Benidorm, Benissa i Teulada

13 de febrer de 2018 No hi ha comentaris
Estand de la Comunitat Valenciana a Fitur

Estand de la Comunitat Valenciana a Fitur

El “cas Fitur” de la Diputació que Compromís va portar a la Fiscalia fa un any ha acabat amb una investigació oberta en el jutjat d’Instrucció número 7 d’Alacant per presumptes irregularitats en els contractes adjudicats per a l’organització de l’estand del Patronat Costa Blanca en la fira internacional de Turisme Fitur en els anys 2007 i 2008. Els fets denunciats inclouen la institució provincial i cinc municipis alacantins governats pel PP durant eixos anys entre els quals es troba Teulada, localitat que llavors dirigia l’actual president provincial del PP, José Císcar. La resta de municipis als quals afecta el cas són Benidorm, Benissa -quan era alcalde l’actual Cap de Gabinet del president de la Diputació César Sánchez, el popular Juan Bautista Roselló-, El Verger i Altea.

El pagament de factures que Compromís va traslladar al fiscal es remunta a l’etapa en la qual era president de la Diputació José Joaquín Ripoll, processat per presumptes irregularitats en el pla de deixalles de la Vega Baixa, una peça de l’operació Brugal. Segons Compromís, es van adjudicar de forma irregular recorrent al fraccionament de contractes quasi cinc milions d’euros, dels quals 3,2 milions van eixir directament del Patronat Provincial de Turisme. El jutge va obrir a l’octubre diligències d’investigació per presumptes delictes contra l’Administració Pública referents als anys 2007 i 2008, malgrat que Compromís va denunciar que els fets s’estaven produint des de 2004. És per això que la coalició d’esquerres demanarà que s’investigue un delicte continuat.

El jutge ha citat com investigats als administradors de les empreses Exporiggin S.L i Equipamiento integral para stands Molinos S.L., així com al director del Patronat de Turisme Costa Blanca entre 2007 i 2008, “previ esbrinament de la identitat concreta d’aquest últim”. Aquests dos anys Ripoll era president de la Diputació i el diputat de Turisme Sebastián Fernández, qui era també regidor a Benidorm aleshores. En eixes dates l’exalcaldesa de Dénia, Ana Kringe, ocupava el càrrec de gerent de l’entitat de la Diputació. No obstant això, el lloc de director no sembla estar totalment identificat ni pel fiscal, ni el jutge ni per la pròpia Diputació. El vicepresident i diputat de Turisme, Eduardo Dolón, va indicar ahir a preguntes d’aquest diari que el seu equip dilucidarà qui era el director o directora ja que diverses persones van ocupar eixe lloc en aquests anys.

D’altra banda, el jutge ha remès als jutjats de Benidorm i Dénia una sèrie de folis inclosos en la investigació de la fiscalia relatius a expedients i factures tramitades pels ajuntaments de Benidorm, Altea, Benissa, El Verger i Teulada, acompanyats del testimoni de la denúncia del Ministeri Públic perquè s’estudie si s’obren peces independents en aquestes seus judicials. Les factures per Fitur que es van realitzar en eixos pobles no es refereixen a quantitats massa altes, excepte en el cas de Benidorm, que arriba al milió d’euros, segons ha sabut aquest diari. En un context en el qual el PP s’està veient esguitat pel judici pel presumpte finançament il·legal del partit en la Comunitat, un colp d’aquestes característiques, l’ona expansiva del qual fregaria, fins i tot, a José Císcar, va provocar ahir que des del PP d’Alacant tornaren a remetre’s a un “temps passat”.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Gerard Fullana, va assegurar ahir que el procediment investiga presumptes irregularitats en 70 factures amb un “modus operandi molt semblant a la Gürtel i Fitur València” i que en la seua denúncia van traslladar al fiscal que no es tractava d’una qüestió de la Diputació d’Alacant sinó “d’una xarxa de pobles que contractava amb el conglomerat d’empreses connectades entre elles afins al PP”. Va dir que les factures denunciades derivaven de concursos en els quals sempre es beneficiava a aquest “conglomerat” i va acusar a l’actual diputat de Turisme i exalcalde de Torrevella, Eduardo Dolón de ser “el càrrec del PP municipal que més contractava amb elles”, malgrat que la denúncia que afectava a aquest municipi de la Vega Baixa no ha prosperat.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/