Inici » Notícies » General

La Conselleria de Solidaritat i Ciutadania i el Fons Valencià per la Solidaritat mantindran les ajudes a la cooperació

16 de desembre de 2010 No hi ha comentaris
Membres de la Junta Executiva del Fons Valencià amb el conseller Rafael Blasco

Membres de la Junta Executiva del Fons

El Conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, va presidir ahir de manera honorífica la reunió de la Junta Executiva del Fons Valencià per la Solidaritat, acompanyat del president de l’entitat i batle de Benissa, Juan Bautista Roselló.

Els socis que integren el Fons Valencià , més de 120 ajuntaments i 8 mancomunitats del País Valencià treballen de manera conjunta per a la cooperació municipal al desenvolupament. La conselleria de Solidaritat i Ciutadania manté una estreta relació amb l’entitat a la qual ha subvencionat més d’1,7 milions d’euros en els últims tretze anys per executar tretze projectes.

Durant la reunió, el conseller ha realitzat un balanç sobre la cooperació al desenvolupament del País Valencià. Una cooperació al desenvolupament, que hui dia, “ja no es pot entendre sense la col·laboració entre administracions. Perquè no podem oblidar, que des de fa ja alguns anys, els ajuntaments desenvolupen una rellevant participació en les polítiques de cooperació al desenvolupament. Tenim la millor cooperació descentralitzada d’Espanya gràcies al treball en comú realitzat per la Generalitat, els ajuntaments, entitats i ONG”, ha assenyalat Blasco.

Per la seua banda, Juan Bautista Roselló ha destacat l’important treball que estan fent els municipis socis del Fons en el camp de la cooperació internacional al desenvolupament executant prop de 250 projectes en els 18 anys de creació de l’associació. En concret, Roselló ha destacat els projectes impulsats pel Fons que han anat dirigits a millorar les condicions dels governs municipals a través de l’impuls de la carrera administrativa a El Salvador i a posar en marxa en eixe país i a l’Equador iniciatives semblants com la Llei de Règim Local amb la finalitat d’afavorir la creació de mancomunitats, consorcis i un altre tipus de figures associatives que permeten millorar la gestió.

Tant el Conseller de Solidaritat i Ciutadania com el President del Fons Valencià de Solidaritat han coincidit en la necessitat de mantindre l’esforç i el compromís per part de les administracions locals i autonòmica per continuar dedicant recursos econòmics a la cooperació perquè la situació que viuen molts milions de persones al món és encara molt pitjor que la que es pateix ací. Es tracta, fins i tot, d’obrir noves vies i, fins i tot, canvis en l’organització de les administracions per continuar promovent la cooperació al desenvolupament.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/