Inici » Notícies » General

La casa quarter s’enderrocarà després d’obtindre els amos la llicència per silenci administratiu

22 de març de 2007 No hi ha comentaris

Les bastides ja tenen explicació, encara que silenciosa. Els propietaris de l’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil de Benissa han obtingut la llicència de demolició de l’edifici per silenci administratiu. El permís per a enderrocar l’immoble construït a mitjan segle XIX i construir una finca de pisos va ser sol·licitat entre finals de desembre i principis de gener. En haver transcorregut dos mesos sense que l’ajuntament s’haja pronunciat en aquest tema la llicència s’ha atorgat automàticament.

Per això les màquines i els obrers ja van entrar a treballar ahir al quarter i van instal·lar bastides tal com va avançar Levante d’Alacant. Una empresa local ja fa temps que promociona la venda dels pisos que es construiran en el solar. “L’ajuntament no ha pogut fer res perquè l’edifici no està protegit i no es podia suspendre la llicència”, va declarar ahir el batle, Juan Bautista Roselló, en relació amb la concessió de la llicència d’enderrocament de l’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil de Benissa. Per al batle del PP “si no ha arribat l’informe de la Conselleria de Cultura serà perquè no han vist cap interés en l’immoble”.

Contradicció

Afirmació que contrasta amb l’opinió de la junta directiva del Casal Cultural-Acció Cultural del País Valencià (ACPV) -entitat que va alertar en primera instància de la desprotecció a què està sotmesa l’immoble-. El Casal va assegurar ahir en un comunicat públic que “el tècnic de la conselleria que va visitar la casa quarter considerava de rellevància la façana de l’edifici i això li consta per escrit a l’ajuntament”.

D’aquesta manera, des del Casal Cultural van insistir a exigir a l’equip de govern popular la paralització de les obres d’enderrocament “fins que la conselleria ho resolga de forma definitiva”. El departament que dirigeix el conseller Alejandro Font de Mora va ser requerit a instàncies de l’ajuntament per a decidir sobre el futur de l’immoble però finalment l’informe definitiu no ha arribat a temps.

Des de l’entitat van anar més lluny i van anunciar que “estem considerant la possibilitat de convocar una concentració ciutadana per a denunciar la política de destrucció constant del patrimoni municipal benisser”.

Sobre la hipòtesi d’haver d’indemnitzar als propietaris de l’antiga casa quarter en cas de paralitzar la llicència de demolició que ja s’ha atorgat, des del Casal Cultural es van mostrar a favor d’aquesta mesura perquè “és absurd que l’equip de govern sol·licite l’opinió de la Conselleria de Cultura sense prendre mesures temporals cautelars de conservació i després concedisca la llicència de demolició per silenci administratiu”. El batle, per la seua banda, va insistir ahir a dir que “l’ajuntament no pot suspendre la llicència”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/