Inici » Notícies » General

La Casa del Sol i la Lluna, punt de trobada per als joves

26 de març de 2012 No hi ha comentaris
Uns joves al terrat de la Casa del Sol i la Lluna

Uns joves al terrat de la Casa del Sol i la Lluna

Moltes vegades els adolescents se senten incompresos mentre els adults ho criden “l’edat del pavo”. Passen per una etapa difícil i plena de canvis en la seua vida tenint com una de les principals preocupacions on i en què invertir el seu temps d’oci i diversió.

Unes preguntes que els xics de Benissa i la comarca de la Marina Alta no es qüestionen, ja que tenen el seu raconet particular on acudir i gaudir. És la seua altra casa, la del “Sol i la Lluna”.

Aquests privilegiats poden gaudir d’unes magnífiques instal·lacions en ple centre antic. Un quarter remodelat, antiga casa de la família Feliu, que data del segle XVII i on es troba una alternativa d’oci i temps lliure.

La “Casa del Sol i la Lluna” va ser una aventura que va néixer l’any 2005. Dues germanes de l’ordre Franciscanes de la Immaculada juntament amb el director del departament pastoral de Joventut en la Conferència Episcopal, Víctor Cortizo, van crear aquest projecte semblant a l’existent a Madrid, “La Casa Encendida”.

Dos anys després, en 2007, el seu somni i el de molts xicons va veure la llum. A pesar que ha passat temps i hi ha hagut canvi de direcció de la Fundació Abargues que regenten altres germanes, i diferents reformes en les instal·lacions, fa uns dies, s’han tornat a obrir les portes amb la mateixa il·lusió que en els seus primers dies de vida.

A la seua entrada donen la benvinguda els dos joves als quals les germanes han confiat el bon funcionament del centre juvenil. El seu director, José Carlos Sánchez, i el tècnic José Andreo treballen il·lusionats per a ajudar el visitant en la seua formació humana mitjançant activitats lúdiques i educatives. No importen ni les creences ni sexe ni edat, ja que tothom és ben rebut a la “Casa del Sol i la Lluna”. Ara arriben aires nous. Des dels destinataris, xiquets des dels 10 anys fins a joves de 18, als tallers i activitats que es poden realitzar. Tallers en els quals, fins i tot, els adults poden formar-se professionalment com a futurs voluntaris del “Sol i la Lluna”.

A les festes en la discoteca sense alcohol i els seus clàssics tallers de ràdio se sumen els de disseny gràfic, guitarra, dansa moderna i expressió corporal. Encara que el plat fort de la seua reobertura és la preparació del musical “El 7 de setembre”.

Són ja alguns joves els que s’han inscrit per a participar en espectacle sobre les millors cançons del llegendari grup de la coneguda per edat d’or del pop espanyol, Mecano. Els actors novells es prepararan per a setembre, mes en el qual s’alçarà el teló i demostraran els seu potencial artístic. Va ser el 20 de març quan es va presentar i els assajos començaran en breu.

Però no només és diversió el que es troba en aquesta curiosa casa. També hi ha una biblioteca on poder aprofitar el temps estudiant, fent treballs i trobant suport escolar.

La curiosa zona de trobada la completen el punt d’informació juvenil, cafeteria, la sala de jocs de taula i de projeccions i en el més alt, en el seu terrat, un telescopi d’enormes dimensions per a observar el sol i la lluna que donen nom a aquesta casa.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/