Inici » Notícies » General

Juan Bautista Roselló: “Si no ens féreu pagar els llibres de text igual tindríem diners per a aigua potable al teu poble”

28 d'octubre de 2015 No hi ha comentaris
Juan Bautista Roselló

Juan Bautista Roselló

En unes explosives revelacions, el diputat provincial de Compromís i regidor de Xaló, Gerard Fullana, va assegurar que durant l’última reunió per a tractar els greus problemes de proveïment a la Vall del Pop –quatre mil persones porten allí sense proveïment des de febrer–, el batle de Benissa i assessor a la Diputació, el popular Juan Bautista Roselló, el va sotmetre a pràctiques “xantatgistes”. Segons Fullana, Roselló li va dir: “si no ens féreu pagar els llibres de text igual tindríem diners per a aigua potable al teu poble”. Aquestes paraules haurien sigut escoltades per batles de la Marina Alta i també pels tècnics.

De les mateixes es desprendria que el PP castiga la insistència de Fullana en què la Diputació s’integrara en el programa de la Generalitat #XarxaLlibres negant-se a realitzar obres d’urgència per a pal·liar els problemes de proveïment que sacsegen tant Xaló com Llíber i que en el futur també podrien afectar Alcalalí.

Les acusacions de Fullana tornen a posar en dubte la capacitat de gestió de la Diputació per a solucionar el carrusel de crisis hídriques a la Marina Alta. No cal oblidar que el batle de Benissa és a Alacant un càrrec de confiança triat pel president de la Diputació i batle de Calp, César Sánchez. Ni tampoc, com ja avançara ahir aquest diari, que el que precisament reclama Fullana per a resoldre els problemes de la Vall del Pop és que aquesta zona es beneficie del transvasament que tenen concertat entre si Calp i Benissa.

Gerard Fullana

Gerard Fullana

Precisament aquest dimarts, Fullana i el president de la Mancomunitat de la Vall del Pop i batle de Xaló, el també valencianista Joan Miquel Garcés, van exigir a César Sánchez aquest “transvasament urgent”, que hauria d’estar entre els 800 i els 1.000 m3 per a compensar les insuficiències de l’actual planta potabilitzadora de Parcent. Els tècnics presents en la citada reunió van assegurar que aquesta opció és viable i que la Diputació només hauria de pagar la connexió.

Paral·lelament, la situació s’ha vist agreujada per la deterioració del sistema de canonades, que en el cas de Xaló pateix un 70% de pèrdues en alguns punts del disseminat. El cost de l’obra és pràcticament el total del pressupost anual d’un poble de 2.800 habitants com Xaló i no s’acabarà fins al juny que ve, amb el que almenys fins eixa data i si la Diputació no engega el citat transvasament, seguirà sense haver aigua potable ni en aquest municipi ni a Llíber.

Pistes de pádel sí, aigua en les aixetes, no

En la compareixença d’aquest dimarts, Garcés també va denunciar que porta vuit anys demanant participar en els projectes de cooperació de l’organisme provincial, en mans del PP des de fa vint anys. El batle de Xaló va considerar “dolorosa” la decisió de la Diputació d’apartar-se del problema, la qual cosa deixaria sense aigua la localitat durant un total d’any i mig. “En 2014, durant la reunió de batles a Dénia en la qual s’anaven a explicar les ajudes dels plans de cooperació, l’expresidenta de la Diputació, Luisa Pastor, ja ens va comunicar que les ajudes eren per a PP i PSOE, els que tenien representació política”, ha resumit Garcés.

“En els anys de bonança, mentre pobles al voltant de Xalò veien créixer les seues pistes de pàdel o els seus poliesportius, un assumpte tan greu com l’escassetat d’aigua va ser ignorada perquè no som un poble del PP” va continuar Fullana, el qual va afegir: “Instem a César Sánchez que quan parla de solidaritat hídrica d’altres territoris per a Alacant, pense també en la seua pròpia comarca”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia publicada el 27 de juny de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/