General

Juan Bautista Roselló assisteix al Fòrum Europa en el qual destaca l’absència del sector afí a Ciscar

La batllessa d'Elx al Fòrum Europa
La batllessa d’Elx al Fòrum Europa

Alonso exhibeix el seu paper de ‘baronessa’ en el PP sense suport de la cúpula d’Alacant.

Que l’alcaldessa de la tercera ciutat del País Valencià, la il·licitana Mercedes Alonso (PP) no és sant de la devoció del president provincial del PP d’Alacant, José Ciscar, és públic i notori des que aquesta va intentar disputar-li el càrrec orgànic en 2012. Però fins a aquest dilluns no s’havia escenificat amb tanta claredat, amb absència total de membres rellevants de l’estructura provincial del partit en la qual es va convertir en la posada de llarg com a baronessa territorial a València, en els desdejunis del Fòrum Europa.

En qualsevol cas, la regidora lluny d’acovardir-se, va traure pit conscient del seu potencial polític propi, del de la ciutat que representa i per la presència dels qui si van decidir recolzar-la. I és que Alonso va comptar amb un suport explícit de l’organigrama autonòmic del PP (amb el número dos, Serafín Castellano); del Consell (amb dos dels consellers més valorats, Manuel Llombart i Máximo Buch); de la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, i d’alguns dels seus companys a la cambra provincial (Juan Bautista Roselló, Javier Sendra o Mari Carmen de España).

També, de diputats nacionals alacantins com Santiago Martínez, Mario Flores o Julieta de Micheo o senadors com Agustín Almodóbar, Virginia Romero i Julio de España. Així mateix completaven l’auditori la batllessa de València, Rita Barberá, el portaveu del PP a les Corts, Jorge Bellver, la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, o el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía.

De fet, davant l’absència de Ciscar o el seu entorn més pròxim, Alonso no va tindre inconvenient a l’hora de respondre-li amb la mateixa moneda. Preguntada per la “consolidació” del president popular alacantí (pel que sembla a Brussel·les al costat del ministre Arias Cañete) i el seu futur com a candidat a la presidència de la Diputació, la veterana política va lloar la gestió de Pastor, la bona salut econòmica de la institució, la seua sintonia personal des de fa dècades i la “molta ajuda que la Diputació està prestant als municipis” a Alacant. De Ciscar, sense nomenar-lo, tan sols va afegir: “No tinc una bola de cristall per a saber què passarà en un futur”.

Amb els ‘deures’ de gestió ben fets

El discurs de la batllessa d’Elx va girar entorn dels seus èxits de gestió durant els més de dos anys al capdavant del govern municipal després de 32 anys de governs socialistes. Per aquest motiu Alonso intentava contínuament equiparar el seu mandat al del PP en el Govern central: objectius complerts malgrat l’herència rebuda. Alonso va destacar de la seua gestió el rigor pressupostari i que els plans d’ajust li han permès reduir el deute públic (amb el primer pla de pagament a proveïdors s’han pagat deutes de 15 milions a l’empresa de recollida de fem i 5 milions a la d’autobusos; i amb el segon pla, 33 milions en expropiacions); la reducció de la desocupació amb la implantació de 24 noves empreses i creació de 570 llocs de treball directes (i en els comptes generals amb 1.250 aturats menys que al maig de 2011); i inversions futures. En aquest capítol, Alonso va destacar la concessió de 800.000 euros per a modernitzar tot l’enllumenat de la ciutat amb bombetes i leds de baix cost respectuoses amb el medi ambient, o la inauguració d’un parc multiaventura (2 milions d’euros per a rehabilitar un hort històric de 43.000 metres quadrats); la primera pedra del nou hotel d’Arenales del Sol (després de tres dècades abandonat); i fins i tot el Mercat Central respectant el patrimoni sobre el qual s’assenta. També, en matèria de turisme va destacar la petició de la cessió temporal de la Dama i el pla director “Elx, oasi mediterrani”. En aquest sentit, la batllessa va reiterar el seu anunci de baixada d’impostos i defensa de copagament d’alguns serveis públics defensant el model de Llombart.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari EL MUNDO el 18 de febrer de 2014.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?