Inici » Notícies » General

Imputen també a David Serra per l’Open de Tennis de 2007 en el Cas Gürtel

6 de desembre de 2013 No hi ha comentaris
El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana

Imputats quatre exdirectors de Sanitat en Gürtel, inclòs l’ex conseller Luis Rosado.

El cas Gürtel s’ha cobrat quatre noves ‘peces’ al País Valencià. Es tracta de quatre exalts càrrecs de la Conselleria de Sanitat, inclòs l’exconseller Luis Rosado, als quals el jutge instructor del cas al TSJCV (Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana) ha imputat per l’adjudicació d’un vídeo sobre l’ampliació de l’Hospital Clínic de València el 2008, segons informa Europa Press.

D’igual manera, el jutge atribueix nous fets que poden ser constitutius de delicte a l’exdirectora general de Promoció Institucional de la Generalitat Dora Ibars i a l’exsecretari autonòmic d’Esports David Serra, imputats en aquest procediment, segons consta en la providència del 3 de desembre a la qual ha tingut accés l’agència, per mitjà de la qual es requereix també nova documentació a la Societat Circuit Ricardo Tormo per la promoció realitzada en el VI Open de Tennis, disseny, fabricació i col·locació de la cartereria, servei d’hostesses i relacions públiques per un import de 34.800 euros.

Els imputats relacionats amb la Conselleria de Sanitat estan citats a declarar el pròxim 19 de desembre i són: l’esmentat Luis Rosado pel seu lloc a l’Agència Valenciana de Salut; José Clérigues, exdirector de Farmàcia i Productes Sanitaris; María Pilar Adela Ripoll, exdirectora general de Qualitat i Atenció al Pacient; i María Luisa Carrera, exdirectora d’Assistència Sanitària.

Imputació

El jutge decideix imputar a aquests exalts càrrecs de Sanitat en considerar que van poder ser “cooperadors necessaris” per la seua participació en la contractació del vídeo sobre l’ampliació de l’Hospital Clínic, tal com sol·licitava Fiscalia. En les diligències practicades el jutge creu que existeixen diferents “contradiccions”, principalment a les declaracions de l’exconseller Manuel Cervera, que va negar que intervinguera en contractacions o formes de pagament, a més de qui fóra cap de gabinet i cap de premsa de Conselleria.

Mentrestant, els exdirectores generals van negar iniciar les contractacions, malgrat que van reconèixer la realització a nivell formal, encara que després de l’esdeveniment i per indicació de tercers i no per decisió pròpia, per la qual cosa el jutge va decidir prendre’ls declaració, ara en qualitat d’imputats, segons informa Europa Press.

Resta d’imputats

Un altre apartat de la providència està destinat a Ibars i Serra. A la primera, ja imputada pel contracte de Grans Esdeveniments de Fitur 2009, el jutge la cita el 17 de desembre per la contractació de la Guia de Comunicació 2005 i regals i memòries USB 2004, ja que presumptament va realitzar i va proposar diverses contractacions menors que la investigació ha esbrinat que suposadament es van fraccionar en diferents contractes per a evitar la normativa del concurs obert, impedint l’aparició d’altres ofertes i el principi de lliure concurrència. Aquestes contractacions van recaure en societats del grup Correa.

La providència explica que el citat esdeveniment va ser adjudicat a les empreses: DT Consulting (12.020,24 €); Boomerangdrive (10.500 €); Trece SL (6.354,15 €); Technology Consulting Management SL (12.020,24 €); Good and Better SL i Orange Market SL (12.020,24 €). Unes factures a les quals se’ls sumen les facturades directament a la Direcció general de Promoció Institucional, presumptament a instàncies d’Orange Market SL, per Gráficas Izquierdo SL i Grupo Rafael SL per 12.020,24 €, “sent revelador que gran part d’aquestes factures tinguen la quantia tope establerta en la data dels fets per a la contractació menor”.

Open de Tennis

Aquest 17 de desembre declararà també Serra per les contractacions de l’Open de Tennis 2007, una causa en la qual apareix com a imputat per la contractació de l’Open 2006. Malgrat que inicialment s’informava que la responsable de la contractació va ser l’exsecretaria autonòmica d’Esports Niurka Montalvo, després de la declaració d’aquesta es va comprovar que Serra va deixar el seu càrrec en la Secretaria Autonòmica després de la celebració de l’Open de 2007, per la qual cosa Montalvo “no sembla que poguera decidir o tindre intervenció sobre la decisió d’aquestes contractacions -una altra qüestió és sobre la facturació-, que presumptament ja estaven avançades i ultimades per Serra”, informa l’agència.

Pel que el TSJCV considera que era Serra qui “intervenia en les actuacions, negociacions i decisions relatives a les contractacions de l’Open per part de la Secretaria Autonòmica mentre va exercir tal càrrec, havent-hi a més signat els contractes de patrocini de diferents anualitat per a l’esdeveniment”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic www.eldiario.es el 5 de desembre de 2013.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/