Inici » Notícies » General

Endesa ignora els suggeriments de canvi de traçat del gasoducte plantejats per l’Ajuntament de Benissa

17 de juliol de 2013 No hi ha comentaris
Construcció d'un gasoducte (foto del flickr de Rambynas)

Construcció d’un gasoducte (foto del flickr de Rambynas)

Endesa modifica el traçat del gasoducte després de les al·legacions presentades per Teulada.

La Direcció General d’Energia de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha autoritzat el canvi de traçat del gasoducte secundari de la Marina Alta realitzat per Endesa després de les al·legacions presentades pels Ajuntaments de Teulada i Benissa. La modificació afecta el tram que discorre per aquestes dues poblacions i per la de Senija.

Els canvis més significatius es donen en territori teuladí, en atendre els suggeriments traslladats pel consistori d’aquesta població, que a l’abril de 2011 va informar desfavorablement sobre el projecte perquè part del traçat se situava en sòl no urbanitzable d’especial protecció ecològic-paisatgístic. Finalment, Endesa ha introduït els canvis necessaris perquè el gasoducte discorra íntegrament per sòl no urbanitzable comú.

En canvi, l’empresa adjudicatària del projecte desatén els suggeriments que li havia traslladat l’Ajuntament de Benissa, que sol·licitava també un canvi de traçat. Endesa argumenta que la proposta de l’ajuntament és inviable per la inestabilitat dels terrenys per on discorreria, per l’existència de cases properes o per l’afecció a la futura variant de la N-332, entre altres motius. No obstant això, el nou traçat també implica modificacions al terme de Benissa.

Amb els canvis introduïts al projecte, la longitud del traçat s’incrementa en 286 metres, per a arribar així fins als 21080. Així mateix, la modificació implica un increment d’una mica més de 60.000 euros al pressupost de l’obra respecte al projecte original. Amb això, l’import total de les obres se situa en 3.269.378 euros.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic www.lamarinaplaza.com el 16 de juliol de 2013.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/