Inici » Notícies » General

Els veïns porten gairebé dues dècades demanant la variant de Benissa

22 de juny de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 21 de juny de 2009:

Gairebé dues dècades d’una promesa incomplida. Vint anys esperant que el punt negre de la travessia de la N-332 al seu pas per Benissa deixe de ser una via on els vianants cada dia posen en perill la seua vida i els conductors es desesperen al volant.

Els veïns ja no creuen en dates, ni en terminis, i no saben la resposta si se’ls pregunta quan estarà acabada aquesta demandada infraestructura. I és que quan per fi semblava que les coses anaven de debò, l’empresa responsable de les obres, Begar Construcciones y Contratas SL, ha presentat suspensió de pagaments i de nou les obres han quedat paralitzades. Una situació que com va advertir Xavi Tro, regidor del CIBE-Bloc, suposa que les obres no podran estar acabades a l’octubre de 2010 com estava previst. Una nova paralització del projecte que no agafa desprevinguts els benissers, que han vist com aquesta infraestructura, que ja venia contemplada al Pla de Carreteres de 1984-91, i per tant havia d’haver sigut una realitat a principis de la dècada dels 90, va desaparèixer dels pressupostos de l’Estat en diversos exercicis, va ser motiu de modificacions i revisions, i ara, prop del 2010, encara es denuncien paralitzacions en les obres, retards i altres problemes.

Aquesta setmana s’ha sabut per part pel líder dels socialistes, Vicent Cabrera, que la paralització es deu a les dificultats econòmiques per les quals està travessant l’empresa, Begar Construcciones y Contratas SL. Un grup empresarial que s’ha vist embolicat en el conegut com a cas Gürtel i que ha presentat recentment sol·licitud d’entrada en concurs de creditors amb un deute proper als 300 milions d’euros, segons va dir Cabrera.

Els polítics asseguren que davant aquesta situació no van a quedar-se quiets. Des de CIBE-Bloc, exigeixen al Ministeri de Foment que prenga una solució immediata davant aquesta nova paralització de la circumval·lació. Una demanda que també ha traslladat el batle, el popular Juan Bautista Roselló, perquè mitjance davant el Ministeri.

La coalició reivindica la posada en marxa d’aquesta important obra pública per evitar que el retard que pateix aquest projecte es perllongue molt més i no ocasione més problemes als veïns afectats.

Per la seua banda el batle assegura que ja ha iniciat els contactes amb responsables del Ministeri de Foment, demanant que s’agiliten tots els tràmits i es reprenguen les obres de la variant el més aviat possible.

Unes obres, comenta el batle, que són hui dia la seua major preocupació i que no sols són necessàries, per als veïns de Benissa, sinó en general per a tots els ciutadans que transiten per la zona.

També els socialistes han fet les seues gestions, i segons el seu portaveu, ja han iniciat les primeres converses amb responsables de la Subdelegació del Govern, perquè es reprenguen aquestes obres el més aviat possible.

Una nova modificació del projecte

El PSPV planteja que després de l’estiu siga el mateix Ministeri de Foment el que s’encarregue, bé per gestió directa o per subcontracta, d’aquesta important i demandada actuació. Si no és així, adverteix el portaveu, Vicent Cabrera, tot allò executat fins ara, encara que no s’arriba ni al 20% del total de l’obra, no sols podria perdre’s sinó que a més podria ocasionar problemes com a despreniments o arrossegaments de terra amb l’arribada de les pluges de tardor.

Cabrera comenta que la variant té problemes puntuals a algunes zones, que fins i tot podrien obligar a redactar una nova modificació del projecte. Més problemes que cal sumar al retard en l’execució d’aquesta infraestructura.

Unes obres que són prioritàries per als interessos generals de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/