Inici » Notícies » General

Els veïns de Benissa es queden sense consulta del psicòleg al centre de salut

1 de febrer de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS l’1 de febrer de 2007:

Si algun dels més d’11.000 veïns que viuen a Benissa ha d’anar al psicòleg, de moment, no ho podran fer. La Conselleria de Sanitat ha decidit eliminar aquesta plaça pública del centre de salut de Benissa pel que, a partir d’ara, ja no hi ha psicòleg al poble.

Aquesta situació s’està vivint des del passat dia 10 de gener. Les instal·lacions sanitàries ja no poden oferir el servei de psicologia que, segons fonts sanitàries, s’estava fent dos dies cada setmana a un nodrit nombre de ciutadans que necessiten d’una atenció d’aquest tipus.

Ara, aquest servei passa a estar situat a Calp, a uns deu quilòmetres, amb l’inconvenient que això implica per als usuaris.

Persones d’edat avançada

De fet, la majoria dels pacients que acudien al psicòleg del centre de salut benisser, eren persones d’edat avançada pel que se’ls fa complicat desplaçar-se amb freqüència fins al centre de salut calpí.

És més, aquestes mateixes fonts van indicar que solen ser persones que pels seus diagnòstics o quadres de malaltia, en moltes casos tenen prohibida la conducció pel que els inconvenients i els trastorns s’accentuen per als familiars dels malalts que han de desplaçar-los amb assiduïtat fins a Calp.

Els primers a denunciar aquesta situació han estat els socialistes de Benissa. Des del PSPV, el portaveu de l’executiva local, Toni Lorente, va denunciar l’actuació del govern municipal (PP) sobre la suposada deixadesa de funcions en matèria sanitària.

En concret, Lorente es va referir a la delegada de Sanitat ja que, “una vegada més demostren que per a l’única cosa que valen o saben fer és posar la mà a final de mes” ja que “res no funciona a Benissa”.

En aquest sentit el portaveu socialista va afirmar que, a dia de hui, l’Ajuntament del poble està “funcionant per inèrcia i es va a la deriva”.

Toni Lorente es va referir a les promeses del batle de Benissa del Partit Popular, Juan Bautista Roselló, quan va confirmar, en el seu moment, la construcció d’un centre hospitalari que donara assistència al sud de la Marina Alta.

Lorente va dir que “van prometre un hospital per a Benissa i se n’ha anat a Dénia, van prometre servei de radiografia a Benissa i es fan a Calp”.

Amb aquest rerefons sanitari, el socialista va criticar la gestió local en aquesta matèria i va explicar que “ara només falta que el servei de pediatria se l’emporten a Xaló i el d’anàlisis clíniques a Teulada”.

Quatre minuts per a cada pacient

Les instal·lacions sanitàries de Benissa no només estan patint problemes pels serveis que han d’oferir als ciutadans. De fet, hi ha dies en què la realitat de les cues del centre de salut de Benissa superen la ficció.

El personal sanitari ha denunciat que molts dels facultatius es veuen obligats a atendre en una hora fins a 14 pacients, el que comporta un resultat d’atenció individualitzada d’un poc més de quatre minuts per persona, mentre que l’òptim per a garantir una bona atenció seria el de 25 pacients per jornada. El PSPV de Benissa també va fer referència a la “sobremassificació” en el centre de salut ja que diuen que no hi ha bastants metges al poble. Per a Lorente, es tracta “d’un problema greu” l’únic dèbit del qual recau, segons el socialista, en els polítics municipals ja que no sol·liciten a Conselleria més metges.

Toni Lorente anuncia que en el pròxim ple, el PSPV presentarà una moció amb l’objectiu d’acabar amb “la pèssima situació sanitària” que està patint Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/