Inici » Notícies » General

Els treballadors de la Residència d’Ancians de Benissa es concentren contra els impagaments de Conselleria (actualitzada)

14 de novembre de 2013 No hi ha comentaris
Concentració dels treballadors de la residència de Benissa pels impagaments de Conselleria

Concentració dels treballadors de la residència

Els treballadors de la Residència Ntra. Sra. de los Dolores, San Joaquín y Santa Ana s’han concentrat este matí a les 11h a les portes del centre per a reivindicar que la Conselleria de Benestar Social abone els deutes que té amb el sector, tant amb la pròpia residència com a moltes altres de la Comunitat Valenciana.

Conselleria no paga les ajudes per a les places públiques de la residència

En el cas de Benissa l’ajuda que se li deu al centre és la part del preu de la plaça pública dels 20 residents del centre beneficiaris d’una d’aquestes places i que Conselleria s’ha compromés a abonar.

Les places públiques són unes ajudes que es poden sol·licitar a l’administració pública, per la qual, valorant-se el grau de necessitat del sol·licitant, d’acord amb la seua situació sociofamiliar, situació econòmica i estat físic/psíquic, el sol·licitant amb plaça pública només ha de pagar una part del total de la plaça residencial (que Conselleria fixa en 1500 euros mensuals), sent Conselleria qui abonarà la diferència entre el preu de la plaça (1.500 €) i el que aporta el resident amb plaça pública.

No disposar de les ajudes suposa disposar de menys diners per a mantindre el centre i repercuteix negativament en l’atenció als residents ja que els proveïdors deixen de servir productes necessaris en no cobrar, o potser els treballadors no treballen motivats en no percebre la nòmina. De moment des del centre s’estan fent malabarismes perquè açò no passe, però només cal vore la situació general del sector.

 Comunicat dels treballadors

Els treballadors adjunten un comunicat, emés per l’associació LARES, a la qual pertany la Residència de Benissa i que clarifica la situació general del sector de Residències i Centres de Dia dirigides a les persones majors.

COMUNICAT DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE RESIDÈNCIES I CENTRES DE DIA D’ATENCIÓ A PERSONES MAJORS

Més de 300 centres de la comunitat valenciana en defensa dels salaris dels seus professionals.

Mils de treballadors es concentren hui a les portes de les residències i centres de dia on treballen en defensa de els seus salaris i recolzant als companys dels centres que no estan cobrant la seua nòmina. Una situació provocada per la Generalitat Valenciana com a conseqüència dels més de 106 milions d’euros que deu a les empreses del sector.

Parlem de més de 12 mesos de deute, que cada més s’incrementa en 6 milions més; estem parlant de més de 200 empreses, més de 15.000 treballadors i 30.000 persones majors dependents; parlem de serveis professionals de qualitat que estan sent discriminats en el seu tracte respecte a altres sectors bàsics.

Més de 300 centres de la Comunitat Valenciana es concentren hui a les portes durant cinc minuts en defensa dels seus salaris i donant suport als companys i companyes que no estan rebent les seues nòmines. No es pot demanar més esforç a les empreses ni als seus treballadors, i és per això que hui ens reunim ací, com fan molts altres centres de tota la Comunitat, per tal de reivindicar una solució estable que ens permeta treballar sense la incertesa de si podrem o no cobrar la pròxima nòmina.

El Sector exigeix a la Generalitat Valenciana un compromís totalment ferm per establir un pla de pagament real i d’aplicació urgent, i que salde immediatament el deute acumulat de 106 milions d’euros. El sector exigeix a la Generalitat Valenciana que ens done el mateix tractament en quan a pagament, que a altres serveis bàsics, com la sanitat o educació. El Sector, després de tres anys d’impagaments, no pot esperar més i no abandonarà les seues mobilitzacions fins aconseguir que el President de la Generalitat es reunisca amb els nostres representants i els de les empreses i done resposta a les nostres legítimes reivindicacions.

Per tant, emplacem a totes les persones compromeses amb l’atenció a les persones majors dependents, a donar suport a les mobilitzacions previstes el dia 18 davant de la Conselleria d’Hisenda en València i davant les delegacions del govern valencià en Castelló i Alacant. També per la gran marxa que es celebrarà en València el dia 29 de novembre.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/