Inici » Notícies » General

Els principals treballs d’Antoni M. Alcover i el seu pas per Benissa disponibles a internet

12 de novembre de 2012 No hi ha comentaris
Antoni M. Alcover

Antoni M. Alcover

L’Institut d’Estudis Catalans ha presentat una de les aportacions importants a l’Any Alcover: una nova web dedicada als treballs del lingüista mallorquí, obra de l’especialista Maria Pilar Perea. Aquest portal ‘Antoni M. Alcover’ conté, en línia, l’edició completa del ‘Bolletí del diccionari de la llengua catalana (1902-1926)’, que fou la primera revista filològica de la península Ibèrica; i els resultats de les seves sortides filològiques per tot el domini, en particular els seus dietaris, els quaderns de camp i ‘La flexió verbal en els dialectes catalans’.

El nou portal coincideix amb els cinquanta anys de la publicació del desè volum i últim del ‘Diccionari català-valencià-balear’, sovint anomenat ‘diccionari Alcover-Moll’, i el 150è aniversari del naixement de mossèn Antoni M. Alcover.

Isidor Marí, president de la secció filològica del IEC, destaca la importància d’aquest material d’Antoni M. Alcover i, també una aportació espectacular: 500.000 formes verbals situades en un mapa amb enregistrament acústic.

El Pas per Benissa d’Antoni M. Alcover

Entre els volums digitalitzats es troben les dues visites que Antoni M. Alcover va fer a Benissa, i de les quals va tractar el benisser Vicent Lluís Ibàñez i Roselló en un article que vam publicar al mes d’abril.

Font de la notícia: Vilaweb

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/