Inici » Notícies » General

Els primers moviments de terra defineixen el traçat de la futura variant

9 de desembre de 2008 No hi ha comentaris

A bon ritme” i “en diversos fronts”. El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, del PP, va confirmar ahir que l’inici de les obres de la futura variant és esperançador. Els treballs van començar fa més d’un mes, però és ara quan ha entrat la maquinària pesant i ja s’han efectuat els primers moviments importants de terra. En el tram de l’eixida de Benissa cap a Calp, al costat de la carretera cap a Xaló, és on s’aprecia de forma més clara que les obres ja van de debò.

“Han començat en diversos fronts, en el de l’eixida sud cap a Calp, però també en l’entrada nord a Benissa, al costat de l’autopista”, va manifestar Roselló, que va dir que pràcticament en els quatre quilòmetres de la futura variant s’estan ja realitzant moviments de terra.

El batle va comentar que ja es comença a albirar el traçat d’una variant que se situa entre l’AP-7 i el centre urbà de Benissa. De fet, aquests primers treballs consisteixen a aplanar i preparar el terreny. Roselló va destacar “la bona col·laboració” que existeix entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament. Ara estan estudiant on es dipositarà la terra que s’extrega amb les obres. Va avançar també que els arbres que s’hàgen d’arrancar es trasplantaran després en les futures zones verdes de la variant. Fins i tot, va assenyalar el batle, les pedres dels antics murs dels camps de cultiu es recuperaran i s’empraran per a folrar i ocultar els murs de formigó dels terraplens de la futura carretera de circumval·lació. Benissa reivindicava des de feia més de 25 anys la construcció d’una variant que evite que cada dia passen per la travessia urbana de la N-332 milers de cotxes i de vehicles pesants. Fa ara un any, el Consell de Ministres va aprovar el projecte i la licitació de les obres. Per aquest motiu Roselló no dubta a afirmar que la variant és, en l’actualitat, “el projecte més important” per al poble. Va recordar també que la travessia urbana (avinguda del País Valencià) genera moltíssims problemes. Va al·ludir a la contaminació ambiental i acústica que pateixen des de fa dècades els veïns i a la inseguretat vial d’aquest tram urbà de la N-332 en el qual s’han registrat nombrosos accidents de trànsit i també atropellaments a vianants. De fet, l’últim informe del RACE considerava aquesta travessia urbana de risc mig-alt. “Quan entre en funcionament la variant -prevista en 2010-, la vida de Benissa canviarà”, pronosticà ahir Roselló. Les obres les fa Begar.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/