Inici » Notícies » General

Els pressupostos participatius de Benissa prioritzen la construcció d’una gatera

4 de gener de 2017 No hi ha comentaris
Taller dels pressupostos participatius de Benissa

Taller dels pressupostos participatius de Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha desenvolupat, en els últims mesos de 2016, els primers pressupostos participatius de la població amb l’objectiu de conèixer l’opinió de la ciutadania sobre les inversions previstes per l’equip de govern per a 2017. Un representació de les organitzacions socials i de la població han pogut valorar-les per a així establir prioritats en l’execució pressupostària per a l’exercici que ara comença. Després d’aquesta primera experiència, en 2017 el procés serà més ampli i permetrà que tota la ciutadania se sume als pressupostos participatius, puga donar la seua opinió i aportar i debatre propostes d’inversió per a Benissa.

El procés es va presentar públicament el dia 22 de novembre i ha inclòs una reunió plenària (el dia 30 de novembre) oberta al públic, així com la realització de tres taules sectorials (sectors econòmics; educació i cultura; i àrea social, esports i medi ambient) en les quals s’han analitzat en profunditat les propostes.

També s’ha obert la possibilitat de presentar fulles de valoració sobre la necessitat i urgència de dur a terme cadascuna de les mesures proposades a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). A més, s’han valorat les mesures contemplades en l’Estratègia EDUSI per a 2017 i s’han arreplegat propostes ciutadanes per a futures inversions.

Quadre resum de la participació ciutadana

Quadre resum d'accions

 

Propostes contingudes en l’EDUSI

Els representants de les entitats socials i la ciutadania també han tingut l’oportunitat de prioritzar les accions contemplades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) -que està pendent de resolució- que han presentat Benissa i Teulada:

Propostes Edusi

 

Propostes d’inversió presentades per la ciutadania

L’últim objectiu del procés era arreplegar propostes d’inversió realitzades per la ciutadania per al seu estudi per part dels serveis tècnics municipals i l’equip de govern. Les persones que representaven a les organitzacions socials i la ciutadania han aportat 62 interessants iniciatives que seran abordades quan el pressupost d’inversions així ho permeta en aquest o futurs exercicis.

Per a concloure, l’ajuntament agraeix la participació de les persones que han format part d’aquest procés, ja que la seua opinió és una de les eines més útils de les quals es disposa per a elaborar els pressupostos i conèixer els projectes que consideren més importants.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/