Inici » Notícies » General

Els municipis al costat de la N-332 suporten el pas de 10.000 vehicles al dia

20 de maig de 2005 No hi ha comentaris

El trànsit de vehicles per la carretera nacional al seu pas per municipis com Benissa, Ondara, El Verger o Gata de Gorgos crea gran malestar entre els veïns que diàriament han de suportar el pas de milers de cotxes, motos, camions i autobusos. De fet, segons la diputada d’Esquerra Unida al Congrés dels Diputats, Isaura Navarro, la comarca de La Marina Alta suporta un tràfic dens per la N-332 que arriba als 10.000 vehicles diaris, 1.400 d’ells pesants. Aquestes xifres són facilitades cada any pel Ministeri de foment.

En aquest sentit, municipis de menys de 5.000 habitants com El Verger, Ondara o Gata sobreviuen entre sorolls, dolentes olors i una manca notable d’infraestructures viàries.

Aquest problema també el pateixen, en gran mesura, municipis de La Safor amb una mitjana diària de 14.000 vehicles, arribant a 16.000 en zones determinades. A més, al voltant d’un 14% són vehicles pesants.

La diputada d’EU ha exigit al Ministeri de foment que “estudie la possibilitat d’alliberar de pagament, de forma parcial, el peatge de l’autopista AP-7 al seu pas per les comarques de La Safor i la Marina Alta”. Segons Navarro, “davant l’aprovació del pla d’infraestructures del País Valencià s’ha obert el debat sobre la possibilitat de construir un tercer carril a l’autopista”.

La diputada apunta que “de no realitzar-se aquesta proposta, l’opció que contempla el pla d’infraestructures és construir rotondes i variants de carreteres, en molts casos paral·leles a la N-332, que suposaran destrosses en gran part del patrimoni ambiental i problemes per al desenvolupament d’una zona densament poblada”.

Navarro afirma que la solució és “treure el tràfic dels municipis”. “Les variants de seguida queden col·lapsades i a més suposen l’ocupació de milers de metres quadrats d’horta i terres fèrtils en una zona amb molta població”, destaca la diputada.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/