Inici » Notícies » General

Els feligresos pagaran els danys de l’església de Benissa provocats pel terratrèmol

31 de juliol de 2018 No hi ha comentaris
La grua al costat de l'església de Benissa

La grua al costat de l’església de Benissa

L’Església de la Puríssima Xiqueta necessita una reparació urgent per a solucionar els danys provocats pel terratrèmol. I per açò, la parròquia ha instal·lat una grua de més de 50 metres que serà pagada per fons propis que ixen de la butxaca dels seus feligresos.

De moment, es desconeix quant costaran les obres: “estem realitzant les gestions amb el segur”, va matisar el rector de l’Església, Salvador Cebolla, però, en qualsevol cas, descarten demanar ajudes a la Diputació, a la conselleria o al propi Arquebisbat. “Les reparacions es pagaran amb els diners de què disposa la parròquia, dels seus feligresos”. Per la seua banda, l’Ajuntament tampoc té previst ajudar econòmicament en els arranjaments ni intercedir en les millores d’aquest emblemàtic punt de la ciutat perquè “són coses de la diòcesi”, van apuntar.

Davant açò, el portaveu del Partit Popular, Arturo Poquet va assegurar que “no es tracta d’un tema merament de l’Església, sinó de seguretat ciutadana i la seguretat és competència municipal”. Poquet va criticar que, “encara que és cert que en el moment dels despreniments es va acordonar la zona, el problema venia d’abans i no es van tindre en compte els possibles perills que suposarien per als veïns la caiguda de fragments”.

Segons va apuntar el regidor popular, la zona és una de les més transitades de Benissa, “amb un degoteig continu de persones. Per sort, els sismes han sigut suaus, però podrien haver sigut molt majors i lamentar ferits en un assumpte que és de seguretat ciutadana”. Poquet veu necessàries mesures més urgents que eviten accidents futurs: “ha faltat que el consistori deixe de costat les seues diferències i es reunira amb la pròpia Església per a pal·liar els danys”, va recalcar. També va recordar que, amb l’anterior govern, “encara que el consistori no fóra el propietari de l’edifici, va impulsar una ajuda a través de la Diputació Provincial d’Alacant, des de l’àrea de Cultura, per valor de 30.000 euros amb la qual es va reparar una part de la seua coberta que també estava deteriorada”.

De fet, tant l’Església com el Consistori ja sabien dels danys que patia aquesta part de l’edifici i el seu necessari canvi. El rector Salvador Cebolla va comentar que “ja s’anaven a reparar i volia fer-se aquest estiu encara que el seu estat no era del tot dolent, però l’última sacsejada de terra ho ha avançat”.

A més, durant la jornada d’ahir, els tècnics contractats per l’Església van instal·lar una grua al costat del campanar. L’objectiu era accedir a la part més danyada de l’estructura, on dijous passat, amb el terratrèmol d’intensitat quatre que va sacsejar la localitat, van caure part de les agulles de les torres que coronen la seua estructura.

Segons el batle, Abel Cardona, “aquests pinacles estan fets d’un material artificial” que es desbarata més fàcilment amb el temps que la pedra natural, per la qual cosa “les inclemències meteorològiques l’han anat desgastant molt amb el temps fins a arribar a aquesta situació”.

De fet, si els tècnics determinen que aquest element arquitectònic està molt danyat i resulta un perill per a la seguretat de turistes i veïns de la localitat, l’Església no descarta que siga necessari el seu reemplaçament. En total, són vuit els pinacles que coronen els dos campanars, quatre en cadascun, que poden ser susceptibles de ser substituïts per perill de despreniment.

Segons van indicar des de la parròquia de Benissa, ara que està instal·lada la grua, els tècnics valoraran el vertader abast de la deterioració del campanar, així com la possible solució i materials a utilitzar. “En ser torres de més de 50 metres d’altura, ha sigut necessària la seua instal·lació per a valorar com procedir per al seu arranjament”, indiquen. Encara es desconeix el temps que la grua estarà instal·lada, “pot dilatar-se durant dies”, remarquen. La maquinària s’ha instal·lat en la part anterior a l’edifici eclesiàstic, en una via per als vianants, “per a intentar molestar el mínim possible el normal funcionament del trànsit”.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/