Inici » Notícies » General

Els estudiants demanen ajuda als consistoris de Benissa i Calp per a plantar cara als costos de l’autobús

26 de Setembre de 2006 No hi ha comentaris

L’elevat preu provoca que només 75 persones hagen pagat els 110 euros de quota fixa quan l’any passat ho van fer 100.

Els estudiants de la Universitat d’Alacant que acudeixen cada dia al centre amb autobús des dels municipis de Calp i Benissa han d’afrontar uns costos de trasllat massa elevats. Una raó per la qual cada vegada són menys els alumnes que decideixen prendre aqueixa via per a traslladar-se fins a la capital per a estudiar. Si l’any passat van ser 100 les persones que van pagar la quota fixa per a traslladar-se fins a la capital de les comarques d’Alacant enguany només ho han fet 75.

En total la quota fixa que ha de pagar un estudiant que vulga fer un ús diari de l’autobús és de 110 euros si bé el qual realitza viatges alterns ha de pagar 4 euros per trasllat. Un total de 46 persones escullen aquesta segona alternativa.

Aquest preu és molt elevat per als estudiants. El representant del col·lectiu dels municipis de Benissa i Calp , Antonio Serra, va exigir ahir més ajuda als ajuntaments d’ambdues localitats per a evitar que el nombre de persones que fa ús d’aquest servei. En el cas que el nombre de persones que tria aquesta opció seguisca reduïnt-se el servei podria arribar a desaparèixer ja que no es podrien sufragar les despeses.

En l’actualitat, l’ajuntament de Calp aporta una subvenció de 6.000 euros (encara no s’ha abonat la de l’any anterior) i el de Benissa 2.400. Una quantitat que segons el parer dels estudiants és massa elevada.

I és que segons va explicar Serra els elevats preus tenen com a conseqüència que els estudiants preferisquen llogar un pis a Alacant en lloc d’alçar-se totes les matinades i traslladar-se fins a la Universitat.

Reunió pendent

En aquest sentit, Serra va anunciar que tenen pendent una reunió amb responsables de l’ajuntament de Calp i Benissa en la qual es demandarà que s’incrementen les subvencions per a poder millorar el servei.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/