Inici » Notícies » General

Els centres urbans de Teulada i Benissa tornen a créixer després de la crisi

31 de març de 2017 No hi ha comentaris
Vista aèria de Beniver (Foto d'efenou. Més info www.efenou.es)

Vista aèria de Beniver (Foto d’efenou. Més info www.efenou.es)

No tot són xalets de luxe. L’urbanisme torna a donar senyals de vida en zones urbanes que la crisi va convertir en fantasmagòriques. A Teulada, el carrer Eivissa, que forma part de l’eixample cap a la zona de l’Abiar (ací estan les instal·lacions esportives i educatives), va quedar inacabada per la crisi. Una promoció de 45 habitatges estava parada. Les cases estaven a mig fer. Ara la constructora Bertolín ha reprès les obres. El regidor d’Urbanisme, Raúl Dalmau, va convenir que aquesta reactivació del creixement del centre urbà és un símptoma clar que ha millorat la conjuntura econòmica. I hi ha més signes.

Les llicències d’obra major i menor i les declaracions responsables van tocar fons en 2012 (491 expedients). En 2006, van arribar a 844. La recuperació ha sigut gradual. L’any passat els permisos van remuntar a 698. Però la previsió per a l’any actual, segons l’extrapolació de les dades del primer trimestre, és espectacular. S’aconseguiran els 917 expedients. Són més llicències que en els anys previs a la crisi.

Benissa també olora la recuperació de la construcció i l’interès per reactivar un sector, el de Beniver, que va quedar en l’aire en anul·lar el Tribunal Suprem en 2013 el Pla General del municipi. Aquesta zona és la de creixement natural del poble. L’orientació sud és excel·lent, així com les vistes a la mar i el Penyal d’Ifach.

En els últims anys, ningú va demanar llicència. Ni una entre 2013 i 2015. Però ara sí s’estan sol·licitant permisos d’obra major. El problema és que, en caure el PGOU, Beniver va deixar de ser urbà. Es regeix pel planejament de 1982 i el sòl és rústic. Els tècnics municipals, malgrat que aquest sector té infraestructures urbanístiques que confereixen a les parcel·les condició de solar, no ho veuen clar.

Per aquest motiu el ple ha sol·licitat al Consell que aprove unes normes urbanístiques transitòries per a poder desbloquejar els permisos d’obra en aquest sector i facilitar el creixement urbà de Benissa.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/