General

Els Bombers inicien l’extinció definitiva de l’incendi en la zona de compostatge de l’ecoparc

Estat de la zona de compostatge de Benissa Impuls
Estat de la zona de compostatge de Benissa Impuls

Aquest dijous el Consorci de Bombers ha iniciat diverses accions per a extingir de manera definitiva el foc iniciat el 14 de setembre en la zona de compostatge de material vegetal a l’Ecoparc de Benissa.

Aquestes tasques es realitzen durant tota la jornada, separant el principal munt que encara seguia combustionant-se. Des del Consorci de Bombers han comunicat a l’Ajuntament que la mesura a seguir se centra a descobrir la cendra i separar en munts de menor grandària el principal nucli que seguia cremant a intensitat moderada, fins al dia de hui.

L’objectiu és aïllar les restes vegetals que estan cremant-se del que encara no ha començat a combustionar. D’aquesta manera s’evitarà que el foc continue cremant durant més temps, assenyalen des del Consorci de Bombers.

Cal tindre present que els apilaments de major dimensió que formaven el munt principal, més altres munts ja residuals, generaran una concentració de fum que augmentarà aquests dies, ja que en refrescar el material que crema amb aigua genera major emissió de fum.

En aquestes actuacions coordinades pel Consorci de Bombers s’estan sufocant amb aigua els munts que encara segueixen en combustió, mentre operaris de Benissa Impuls realitzen diversos carrils amb els citats apilaments de restes de poda a través del treball de maquinària pesant, a una operativa que es va tractar en la recent reunió realitzada entre l’Ajuntament i el Consorci.

Des de l’Ajuntament i Benissa Impuls ja s’ha iniciat l’estudi de mesures per a tractar de previndre que torne a esdevindre un incendi semblant. En aquest cas, s’ha treballat en dos vessants: Primerament, s’estudiarà aplicar a mitjà termini una equiparació de la taxa d’abocament de restes vegetals respecte a altres pobles de la comarca, tenint en compte que l’actual preu per tona és de 20 euros, un preu assignat des de fa uns 15 anys, mentre altres pobles de la comarca tenen un preu que supera els 30 o els 40 €.

En segon lloc, també s’estudiarà l’inici d’una nova licitació del contracte de la gestió de material vegetal, donat que l’actual data del voltant de 2006, i que està prorrogant-se en els darrers anys. El nou plec de condicions demanarà que la nova empresa que gestione les restes oferisca solucions per tal de no acumular quantitats de material vegetal susceptibles de generar episodis de combustió espontània o altres incidències greus, establint un màxim de tones en la zona on s’aboquen i es tracten els residus vegetals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?