Inici » Notícies » General

Els afectats per la variant de Benissa no accepten el preu d’expropiació

11 de setembre de 2017 No hi ha comentaris
La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en l'acte de reanudació de la variant de Benissa

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en l’acte de reanudació de la variant de Benissa

Demà, 12 de setembre, és el dia triat per signar amb els propietaris del sòl el segon tram d’expropiacions del terreny afectat per les obres de la variant a la N-332 al seu pas per Benissa, després de les modificacions realitzades en el projecte d’aquest demandat i històric vial. La cita, al Centre d’Art Taller d’Ivars.

Una obra que executarà la mercantil OHL, i que suposa una inversió d’uns 21’8 milions d’euros i el termini d’execució de la qual s’ha establert en 32 mesos. Encara que des del Ministeri es té la intenció de poder finalitzar aquesta infraestructura abans d’acabar el 2019.

Vicent Cabrera, advocat i representant legal de molts dels propietaris afectats per aquestes obres, ha advertit que els damnificats -al voltant d’uns 70- s’oposaran a signar demà dimarts l’oferta d’expropiació presentada pel Ministeri. El jurista explica que el preu fixat per a aquesta segona expropiació, que amplia la que ja es va realitzar fa uns anys, s’ha fixat en 5’75 euros el metre quadrat, xifra molt inferior a la qual va abonar el Ministeri el 2006, que ascendia a 7 euros el metre quadrat i als 13’50 euros metre quadrat que va taxar el Jurat d’Expropiació d’Alacant. Cabrera remarca que els propietaris no estan disposats a cobrar menys i s’oposaran fermament al preu establert.

Amb això, el projecte de la variant de Benissa es troba amb nou entrebanc en el camí. Encara que la decisió dels propietaris de sòl no pararà els plans del Ministeri, l’empresa adjudicatària de la qual ja ha començat amb el desembarcament de maquinària pesada en la localitat.

En aquest sentit Cabrera apunta que si en breu arranquen les obres, -la previsió és que comencen a principis de 2018-, l’ajuntament hauria d’estar preparat davant les possibles incidències que unes obres de tal envergadura poden causar al municipi i als seus veïns. El que fóra regidor del PSPV-PSOE en l’anterior legislatura, adverteix que de cara als propers mesos, Benissa va a patir talls de camins, de llum, d’aigua, problemes en el trànsit rodat, entre altres situacions impredictibles… una cosa davant la qual l’ajuntament hauria de preparar-se. Cabrera proposa la creació d’una Oficina d’Atenció a la Ciutadania centrada a solucionar i informar sobre tots els inconvenients que puguen produir els treballs d’execució de la variant a la N-332 al seu pas per Benissa i canalitzar la conflictivitat que aquestes obres ocasionaran.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’11 de setembre de 2017 a la web de Ràdio Litoral.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/