Inici » Notícies » General

El PSPV diu que el batle cobra més que el vicepresident del Govern

22 d'abril de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 22 d’abril de 2009:

Està clar que la crisi econòmica no afecta a tots per igual, així ho han posat de manifest els socialistes de Benissa després de revisar el que percep el batle del municipi, el popular Juan Bautista Roselló.

I és que segons va assegurar ahir el portaveu del PSPV de Benissa, Vicent Cabrera, el batle ha percebut en 2008 una retribució de 89.686 euros.

Aquesta és la quantitat que resulta, segons el regidor del Partit Socialista, del seu sou com a diputat amb dedicació exclusiva, de 73.536 euros, més les indemnitzacions que percep de l’Ajuntament per la seua assistència a plens, juntes de govern i comissions, que en el 2008 van ascendir a 16.150 euros. En total, 89.686 euros.

Una quantitat neta anual que està per sobre del sou del vicepresident del Govern central, que tot just supera els 86.000 euros, i s’aproxima als ingressos que va percebre Zapatero com a president del Govern d’Espanya en 2008, quantitat segons Cabrera, que no arriba als 92.000 euros.

Davant aquestes dades, el regidor socialista va recordar que quan Roselló va ser nomenat diputat, va assegurar públicament que anava a renunciar a la seua dedicació exclusiva com a batle i que d’aquesta manera les arques municipals s’estalviarien el seu sou. D’aquesta forma, percebria únicament la retribució que li corresponia com a diputat, que es va estimar oscil·laria sobre els 48.000 i 50.000 euros anuals.

Una quantitat, va subratllar Cabrera, que finalment ha estat molt superior. Tot i així, i segons la informació facilitada per la Intervenció de Benissa, va comentar el portaveu socialista, la retribució mensual del batle que ix des de l’Ajuntament no és menor de 1.300 euros, encara que també hi ha mesos que ha arribat a cobrar 1.500 euros, o 1.400 segons va comentar el portaveu dels socialistes.

Dades que contradiuen el compromís de Roselló, va assenyalar Cabrera, quan va assegurar que a Benissa no li costaria res el seu càrrec com a batle. Des de les files socialistes van demandar al batle una explicació ja que si bé reconeixen no es tracta d’una actuació il·legal, “ens trobem en una època de crisi i aquesta situació resulta amoral”.

Des del PSPV es va demanar un gest d’austeritat per part de Roselló, proposant-li per exemple que renuncie a les indemnitzacions que està percebent de l’Ajuntament de Benissa.

“És fals, una hipocresia i una maldat”

El batle de Benissa, el popular, Juan Bautista Roselló, va assegurar ahir que el que s’ha dit pel PSPV era “totalment fals”, ja que cobra uns 52.000 euros a l’any de Diputació i uns 12.000 en concepte d’indemnitzacions per assistència a plens i a Comissions Informatives.

Roselló va comentar que el sou de la Diputació “és aliè al Consistori i no entenc que el PSPV critique això quan té companys diputats del seu partit que també cobren com jo”. A més, va incidir que “el batle no cobra cap sou del Consistori”. Roselló va dir que en “llaures de l’austeritat si tots els regidors del PSPV que tenen el seu treball particular i els seus ingressos renuncien a les indemnitzacions jo també ho faré”. És més, va dir, que aquesta crítica “és una hipocresia i una maldat, ja que van ser ells qui van demanar que s’augmentaren les retribucions”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/