Inici » Notícies » General

El PSPV denuncia que una empresa construeix 64 pisos sense autorització del ple

20 de novembre de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 20 de novembre 2007:

A Benissa les empreses de construcció poden alçar cases sense tindre l’autorització del ple municipal. Almenys, això és el que es desprén de la denúncia feta pública pel PSPV que lidera Vicent Cabrera. El líder dels socialistes benissers va assegurar ahir que una empresa local està construint 64 habitatges en la zona coneguda com a Pou d’Avall gràcies al “silenci administratiu” del govern municipal del PP que encapçala Juan Bautista Roselló.

L’empresa és una coneguda empresa que es mou en el sector immobiliari de tota la província d’Alacant des de fa gairebé 30 anys. En l’actualitat està desenvolupant diversos projectes urbanístics a la comarca de la Marina Alta en municipis com Ondara, Xàbia, Pedreguer o El Verger.

Deixadesa de funcions

Cabrera manté que gràcies a que el govern local de Benissa no ha passat pel ple el projecte d’urbanització i adjudicació del programa urbanístic, bé per distracció o per deixadesa de funcions del batle i regidor d’Urbanisme, l’empresa ha resultat ser l’adjudicatària del projecte.

Una situació, va continuar el portaveu del Grup Municipal Socialista, que s’ha produït perquè la promotora dels 64 habitatges “es va aferrar” a un punt de la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística -LRAU- on es diu que transcorregut un període de temps determinat per “silenci administratiu” el govern autonòmic li concedeix “la condició d’agent urbanitzador”, en ser l’única empresa que es va presentar per a realitzar el projecte.

Davant aquests fets, el PSPV critica que el projecte seguisca endavant amb la preceptiva llicència de construcció, pel fet que l’Ajuntament ha oblidat pronunciar-se sobre aquest projecte que s’alçarà en una parcel·la de 2.101 metres quadrats.

Cabrera va exigir al govern del PP que “done explicacions immediates sobre els motius pels quals aquesta empresa no ha pogut obtindre l’adjudicació de la urbanització dins del termini i en la forma escaient, així com la llicència de construcció d’habitatges”.

Cabrera va insistir a dir que segons la LRAU “no es pot iniciar la construcció d’habitatges en un solar si no es garanteixen amb una fiança del 100% les obres d’urbanització” ja que a dia de hui els socialistes desconeixen si “aquesta situació s’ha produït o no” complint amb la legalitat urbanística.

L’edifici que s’està alçant al Pou d’Avall preveu pisos d’un, dos i tres dormitoris.

Demanen la revisió de tot l’expedient

Vicent Cabrera va confirmar també que uns veïns de la partida de Santa Anna els van informar que pel que sembla, dins del sector del Pou d’Avall, “hi ha un tram del camí de Santa Anna que està afectat per les obres d’urbanització”.

Els socialistes, després d’analitzar l’expedient, han comprovat que l’empresa és la “propietària única” de tot el sector. Per aquest motiu els socialistes han exigit al govern del PP que “realitze les comprovacions pertinents per a saber si dins d’aquest sector existeix un camí que li pertany”, ja que en aquest cas, “l’Ajuntament també tindria propietat al Pou d’Avall” i hauria d’obtindre beneficis per l’obra. Aquest edifici ha suscitat polèmica ja que en la parcel·la han aparegut peces de l’antiga església de Sant Pere Apòstol, enderrocada a la dècada dels quaranta. Diversos col·lectius van demanar la paralització d’aquesta urbanització a l’espera d’analitzar-ne les restes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/