General

El professor Rafael Pedauyé descobreix la riquesa del patrimoni geològic de la Marina Alta

Detall del cartell de la xerrada sobre el patrimoni geològic de la Marina Alta
Detall del cartell de la xerrada sobre el patrimoni geològic de la Marina Alta

El cicle de conferències i eixides pràctiques sobre Patrimoni Natural i Cultural en la Marina Alta es reprèn demà. La segona sessió estarà a càrrec del professor Rafael Pedauyé, demà dijous 23 de març, a les 19.00h, amb una xerrada sobre El Patrimoni Geològic en la Marina Alta: L’escenari de la vida. En ella abordarà el fet que la Marina Alta està situada en el context de las Serralades Bètiques, una extensa alineació muntanyenca que discorre des del Golf de Càdis fins els Caps de la Nao i Sant Antoni. Per això, la comarca posseeix una geologia singular a causa de la interacció de les plaques euroasiàtica i africana. Les roques estan sotmeses a intensos processos de compressió i distensió i originen fractures i plecs. Una estructura que té com a resultat una complexitat estructural que apassiona a tots els geòlegs que han fet d’elles el seu objecte d’estudi. L’eixida pràctica serà el dissabte 25 de març, a las 9h, des de la Plaça de l’Ajuntament. Un recorregut amb autobús portarà els participants als llocs de més alt interés geològic de la Marina Alta, com són el Morro de Toix i la Serra de Bèrnia, els Olistolits d’Oltà i Ifach, la Cala Moraig, la falla del Riu Blanc i la Cova dels Arcs.

Aquest mateix mes, el dia 30 de març, s’inaugurarà una exposició titulada Cavanilles i la Il·lustració al País Valencià, que es completarà amb una conferència, eixe mateix dia, del professor Joan Pérez Albero per analitzar la dimensió del treball realitzat pel botànic Cavanilles.

El cicle sobre patrimoni es va iniciar amb una conferència i eixida pràctica amb el professor Enrique Matarredona, que va tractar el vessant de la geografia física del litoral de la comarca, amb un detallat recorregut per la costa des del Molinell fins el Penyal d’Ifac. Les sessions d’abril i maig estaran dedicades al patrimoni etnobotànic i cultural, amb els professors Manuel Vicedo i José Luís Simón, respectivament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?