Inici » Notícies » General

El PP presentarà una moció al pròxim ple amb motiu del Dia contra la violència de gènere

21 de novembre de 2007 No hi ha comentaris

El text de la moció és el següent:

– L’Assemblea General de Nacions Unides en la seua resolució A/RES/54/134 de 17 de desembre de 1999, va designar el dia 25 de novembre com a “Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la Dona”.

– Aquesta resolució és el resultat d’un creixent moviment internacional per a acabar amb una tràgica epidèmia que devasta la vida de les dones i suposa una barrera per al desenvolupament de totes les nacions.

– Cada vegada més s’està assolint una major atenció i actuació enfront de la violència basada en el gènere, i s’estan desenvolupant diferents mesures per a plantar cara a aquest problema. Però encara ens queda molt per fer per a crear i mantindre un ambient on les dones puguen viure lliures d’aquesta amenaça.

– La Comunitat Valenciana ha estat i segueix sent pionera en la lluita contra la violència que s’exerceix contra les dones. El Pla de mesures del Govern Valencià per a combatre aquest tipus de violència és una estratègia articulada que ofereix una resposta més específica a l’alarmant situació que pateixen les dones víctimes de la violència de gènere, mitjançant la coordinació interinstitucional i sectorial, fonamentada en diferents àmbits i mesures concretes d’actuació.

– Des dels Centres Dona 24 hores, els centres Infodona, a un nombre de recursos com les cases d’acollida, els serveis d’atenció jurídica, servei d’atenció telefònica, telealarmes, etc.

– La violència de gènere solament es pot eradicar des de la prevenció, sensibilització de tota la societat i des de la formació i l’educació basada en els valors de la igualtat, solidaritat i no discriminació per raó de sexe.

Per tot l’anteriorment posat i davant l’alarmant augment de dones mortes a les mans dels seus marits o exmarits i de les seues parelles o exparelles al llarg d’aquest any, el grup del Partit Popular eleva al PLE l’adopció dels següents acords:

1r – Rebutjar expressament qualsevol tipus de violència que s’exercisca contra les dones, com a manifestació de la nostra solidaritat amb totes les víctimes, i seguir fent nostre el principi de “Davant els maltractaments, Tolerància Zero”.

2n- Sol·licitar al Govern Valencià que continue impulsant totes les mesures necessàries per a eradicar aquesta xacra social.

3r- Sol·licitar al Govern Valencià que seguisca aprofundint en les causes d’aquest tipus de violència per a poder aplicar més i millors solucions.

4t- Sol·licitar al Govern Valencià perquè continue impulsant el foment d’una actitud crítica, solidària i compromesa de tota la societat enfront d’aquest tipus de violència.

5é- Sol·licitar a totes les Administracions Locals que faciliten al màxim l’accés als cuitadans/es tots els recursos existents.

6é- Sol·licitar a totes les Administracions Locals que promoguen campanyes de reflexió i sensibilització mitjançant l’escola, treball, família, etc. Un compromís social contra la violència que sofreixen les dones en totes les seues manifestacions.

7é- Sol·licitar al Govern d’Espanya el ple desenvolupament de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i que la dote pressupostàriament de forma adequada i suficient.

8é- Sol·licitar al Govern d’Espanya la posada en pràctica d’un Pla de Seguretat Personalitzada.

9é- Sol·licitar al Govern d’Espanya que fomente una educació en valors, basada en el respecte dels drets i llibertats fonamentals i de la igualtat entre dones i homes, com a base fonamental per a evitar estereotips i aprofundir en aquesta igualtat des dels primers anys de vida de les xiquetes i xiquets.

10é- Sol·licitar a les diferents Administracions Públiques (Autonòmica i Estatal) que continuen vetllant perquè els mitjans audiovisuals complisquen amb les seues obligacions i s’adopten les mesures que calguen per a assegurar un tractament de la dona d’acord amb els principis i valors constitucionals, eliminant conductes afavoridores de situacions de desigualtat de les dones.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/