Inici » Notícies » General

El PP de Benissa contracta a dit l’empresa que auditava Emarsa

20 d'octubre de 2016 No hi ha comentaris
Logo d'Emarsa

Logo d’Emarsa

El PP de Benissa ha decidit contractar de forma directa a l’empresa Mazars per tal de col·laborar en l’auditoria anual de Benissa Impuls, empresa pública que actualment té un pressupost que supera els tres milions d’euros.

En la Junta de Govern del 10 d’octubre de 2016 es va presentar la factura d’aquesta empresa que va ser aprovada amb el vot a favor dels grups PP, PSOE, Compromís i Ciutadans i l’abstenció de Reiniciem Benissa per desconèixer el criteri de contractació utilitzat”.

Segons la informació publicada en el periòdic Información en data de desembre del 2012, “Mazars és la mateixa consultora que va auditar els comptes de l’empresa pública Emarsa entre 2004 i 2010, els anys en què s’haurien defraudat 25 milions d’euros en la depuradora de Pinedo, segons el jutge del cas. L’empresa Mazars no hauria detectat una gestió sospitosa fins a mitjans del 2009, quan es van revelar els primers problemes, i va ser inclosa en la querella”.

Cal recordar que el cas Emarsa és un dels casos de corrupció ocorreguts a la Comunitat Valenciana on s’han vist implicats dirigents i militants del Partit Popular i que va sortir a la llum pública a finals del 2011.

La mateixa nota del periòdic Información, revela també que “l’empresa externa que la Conselleria de Benestar Social contractava a dit per avaluar els projectes de cooperació internacional del 2012 era també Mazars”.

Fernando López Corsi, regidor de Reiniciem i representant de la plataforma ciutadana a l’òrgan de govern, va fer patent la seua preocupació per l’habitual pràctica de contractació directa sense criteris objectius. A més, indica que “la resta de grups són còmplices d’aquest model de contractes a dit si no alcen la veu. Reiniciem, està ací per a no silenciar aquest tipus de situacions, denunciar-les i proposar alternatives més transparents”.

Per tot això Reiniciem vol mostrar la seua oposició a l’ús dels contractes directes, el qual només està justificat en determinades situacions d’urgència. L’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa generalitza aquesta pràctica, provocant l’augment en la desconfiança cap a l’administració. La plataforma, per contra, proposa un model de contractació obert i amb criteris tècnics i econòmics objectius.

  • Aquest comunicat ha estat remés per Reiniciem Benissa.
Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/