Inici » Notícies » General

El ple rebutja que es tanque l’oficina agrícola del poble

12 de desembre de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS l’11 de desembre de 2008:

A Benissa tant el CIBE-Bloc com el PSPV-PSOE han mostrat la seua preocupació davant la decisió de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de reduir el nombre de tècnics agrònoms assignats a la Marina Alta, i el tancament de dos de les tres oficines a la comarca, la de Dénia i la de Benissa.

El portaveu socialista, Vicent Cabrera, es va sumar a les reivindicacions dels agricultors de Benissa i va criticar una decisió que els obligarà a desplaçar-se fins a Pego per a poder gestionar qualsevol tràmit relacionat amb l’administració autonòmica.

Cabrera va fer una crida perquè l’oficina de Benissa es conserve com a mostra de suport a aquest sector de l’economia local, que “es troba en contínua decadència” i també pel paper que ocupa el paisatge agrícola com a atractiu turístic i element clau del paisatge de la Marina Alta.

Des del PSPV van assenyalar que si des de les institucions públiques no es cuida amb les mesures adequades els nostres cultius, aquests camps conreats acabaran per desaparèixer, i amb ells “un dels elements claus d’atracció turística actual com és el paisatge”. Cabrera va exemplificar que “no es pot entendre el Pla de Lliber sense les seues plantacions de raïm o els bancals de Benissa sense els ametllers i raïm.

Aquesta mateixa preocupació va ser traslladada al ple de l’Ajuntament a través d’una moció presentada pel CIBE-Bloc. Un escrit en què se sol·licitava a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació que cobrisca “immediatament la plaça de cap de l’Agència d’Extensió Agrària de Benissa”, de manera que es puga prestar un servei adequat als agricultors de la zona. En el text també es reclama que es reprenga la prestació del servei tècnic veterinari per a donar assistència als ramaders de la zona. La moció va ser aprovada per unanimitat de totes les formacions polítiques amb representació municipal.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/