Inici » Notícies » General

El Parc de Bombers de Benissa obrirà les 24 hores durant tot l’any

25 de maig de 2018 No hi ha comentaris
El subparc de bombers de Benissa

El subparc de bombers de Benissa

Els serveis de lluita contra el foc a la Marina Alta experimentaran un important reforç a partir del 15 de juny. D’una banda, el Consorci Provincial de Bombers incrementarà la plantilla que atén la població de la comarca fins a arribar als 80 efectius. D’altra banda, el parc auxiliar de Benissa funcionarà les 24 hores del dia durant tot l’any.

Aquests van ser els dos principals anuncis que va realitzar ahir a Dénia el diputat provincial d’Emergències, Jaume Lloret, durant el lliurament oficial d’un vehicle que el Consorci ha donat a l’Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF) de la Marina Alta. Lloret va incidir en el “augment considerable” de la plantilla, que supera el 33%, ja que passarà de 59 a 80 bombers de forma permanent. D’aquesta forma hi haurà un mínim de vuit efectius diaris en el parc comarcal de Dénia i cinc en el subparc benisser.

El diputat va recordar l’important esforç que s’està fent en matèria d’infraestructures, que continuarà amb les quatre noves helisuperficies projectades a la comarca. Estaran a la Vall d’Alcalà, Pego, Xàbia i Calp. Segons va assenyalar, amb açò es tracta de donar resposta “ràpida i eficaç” als diferents tipus de riscos que hi ha a la Marina Alta.

Durant la seua visita a Dénia, el diputat va aprofitar per a recomanar a veïns i visitants que quan isquen a la muntanya comproven que porten calçat adequat i beguda i isquen amb el mòbil carregat.

A més, Lloret va destacar que en la tasques de vigilància i extinció els voluntaris d’ACIF desenvolupen una tasca molt important. En aquest sentit, va recalcar que tenen dos missions de gran rellevància. Una se centra a cuidar el medi ambient i els paratges naturals perquè tots puguen gaudir-ne. L’altra és que quan es produeix una emergència es posen a total disposició de Consorci i són “molt eficaços”.

Per açò, va destacar la col·laboració entre els dos i va agrair als integrants d’ACIF la seua dedicació i esforç. El president d’aquesta agrupació, Paco Soler, va posar en relleu l’excel·lent coordinació dels diferents efectius que lluiten contra el foc a la comarca. Prova d’açò és la campanya de vigilància del Montgó que començarà l’1 de juny per quart any i en què s’ha sectoritzat el terreny per a una cobertura més efectiva.

Soler va comentar que ACIF està integrat per una trentena de voluntaris i que ara, després de la donació d’aquest 4×4, disposen de cinc vehicles per a realitzar la seua tasca.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/