Inici » Notícies » General

El jutge no processa els tres advocats de La Zenia i Benissa que la policia va implicar en el cas Ballena Blanca

16 d'Agost de 2007 No hi ha comentaris

El advocat xilé Fernando del Valle i tres notaris figuren entre els 22 processats en el cas Ballena Blanca, derivat de la que va ser en 2005 la major operació policial contra el blanqueig de capitals procedents del narcotràfic portada a terme a Espanya. En l’acte de conclusió de les diligències prèvies el jutge instructor del cas, Miguel Ángel Torres, assenyala que el despatx “Del Valle Abogados” estava “al servei de criminals”, ja que a més de clients normals n’atenia altres relacionats amb activitats delictives. El jutge no ha processat finalment els tres lletrats de La Zenia i Benissa del bufet Del Valle Abogados que la policia va implicar en el cas.

L’advocat de 58 anys i principal imputat en el cas -en llibertat després d’abonar una fiança de 600.000 euros-, va constituir més de quatre-centes societats en paradisos fiscals amb l’ajuda de la seua secretària i “mà dreta”, Estela Elena Herrera, de 55 anys i origen argentí.

Segons va avançar ahir el diari La Opinión de Màlaga -que pertany al grup editorial del diari INFORMACION-, a canvi d’ocultar el patrimoni suposadament il·legal dels seus clients estrangers i garantir l’anonimat dels seus clients, Del Valle rebia diners que integrava en una caixa “B” i engrossia els comptes de les seues societats, que van ingressar més de 3,6 milions d’euros i en efectiu prop de 500.000.

El jutge acorda continuar el procediment contra Del Valle, Herrera, quatre treballadores, tres notaris i tretze clients, tots ells acusats dels delictes de blanqueig, contra la hisenda pública i falsedat documental, segons el periòdic, i sobreseu provisionalment les actuacions contra uns altres quinze en no existir indicis suficients de criminalitat. Altres cinc persones es troben en parador desonegut i en cerca i captura.

Del Valle, considerat “fonamental” en l’entramat i en la tasca d’ocultació, integració i col·locació dels capitals, oferia els seus serveis en Internet per a individus que volien mantindre l’anonimat en les seues inversions, i tractava d’ocultar la identitat dels seus clients i “posar obstacles” a qualsevol persona que poguera tractar d’analitzar aquestes operacions, segons el magistrat.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/