Inici » Notícies » General

El jutge condemna a Benissa per assetjament laboral a una treballadora

12 de juliol de 2019 No hi ha comentaris
El nou camió de Benissa Impuls

Camió de Benissa Impuls

Un jutjat de Benidorm ha condemnat l’empresa pública de Benissa (Benissa Impuls) a indemnitzar amb 25.000 euros i retornar al seu anterior lloc a una treballadora, després de considerar com provats que s’havia “vulnerat el seu dret a la integritat física i moral”.

En una sentència a la qual ha tingut accés aquesta redacció, el jutge confirma que l’empleada M.T “va ser progressivament desposseïda de les seues principals funcions, quedant en 2017 pràcticament reduïdes a l’elaboració de parts de taller, estant així mateix privada de telèfon diverses setmanes”. I afegeix que d’aquests fets “el consell d’administració (format pels regidors de l’Ajuntament de Benissa) era coneixedor”.

A més, l’acte es refereix a una acta que va alçar la inspecció laboral després d’una denúncia de la treballadora en la qual fixa la comissió d’una falta molt greu en el si de la mercantil pública de la localitat.

El jutge considera que ha d’estimar-se que de “l’activitat probatòria practicada resulten indicis suficients de l’existència de la vulneració pretesa” i dóna per acreditada la versió de M.T.

Per açò, estima la demanda de l’empleada i condemna a Benissa Impuls i dos dels seus treballadors al pagament de la suma de 25.000 euros en concepte d’indemnització i al fet que la reposen “a les seues anteriors comeses laborals” com a administrativa en l’àrea de recursos humans.

«Reprendre la pau social»

Després de conèixer la sentència, l’alcalde de Benissa, el popular Arturo Poquet, que estava en l’oposició quan van succeir els fets, va declarar com a màxim responsable de la mercantil que van a mantindre una “trobada amb la treballadora i d’aquesta manera poder reprendre la pau social i de tots els seus empleats”.

També va lamentar que el seu predecessor en el càrrec “no posara els mitjans necessaris per a salvaguardar els drets dels treballadors”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/