Inici » Notícies » General

El fiscal denuncia l’amo de MásPortal per extorsionar batles d’Alacant i a un diputat provincial

5 de novembre de 2018 No hi ha comentaris
Logo de MásPortal

Logo de MásPortal

La Fiscalia de Dénia ha formulat denúncia contra el propietari del quinzenal gratuït MásPortal, Andrés Sánchez Aguilar, i demana la seua imputació per suposades extorsions i amenaces. És la primera conseqüència judicial de rellevància en aquest procés que va arrancar després que l’Ajuntament de Xaló, governat per Compromís, presentara davant el fiscal una denúncia, fa un any i mig, en la qual acusava el propietari del periòdic de dur a terme “una campanya pública d’assetjament i desprestigi enfront de l’ajuntament i tot el seu equip de govern, especialment de Gerard Fullana”, regidor de Comunicació i diputat alhora de Compromís a la Diputació d’Alacant.

Tot açò, segons la denúncia, es va produir a partir del fet que el consistori decidira, “per motius econòmics” no signar un conveni que preveia una quota mensual per a la publicació de notícies de l’Ajuntament de Xaló en el quinzenal. L’assumpte, no obstant açò, va més enllà: la denúncia posa de manifest que hi ha un bon grapat d’ajuntaments que es consideren amenaçats i, de fet, diversos batles com els d’Altea i Ondara han mostrat la seua disposició a declarar com a testimonis.

Segons la denúncia del consistori alacantí, el reguitzell de notícies “extravagants i allunyades de la realitat” tenia una “única finalitat”: “compel·lir l’Ajuntament de Xaló perquè tornara a realitzar aportacions dineràries a MásPortal”.

Però el que posa en relleu també és que Xaló no és l’únic escenari d’aquestes suposades pràctiques en les comarques de la Marina Alta i Baixa, que es corresponen amb l’àmbit de difusió del periòdic. “Tots els municipis que no estan pagant a MásPortal són víctimes del mateix assetjament”, assenyala. I posa exemples: els ajuntaments del Verger, Callosa d’en Sarrià, Gata de Gorgos, i Altea. Per contra, “tracta de manera diferent els que paguen la quota mensual, especialment aquells ajuntaments i responsables polítics que el subvencionen, com és el cas de l’Ajuntament de Calp, el batle del qual és a més president de la Diputació d’Alacant i, per tant, controla dos institucions que financen directament el mitjà de comunicació denunciat”.

Diversos batles, com els d’Ondara (José Ramiro, del PSPV) o Altea (Jaume Llinares, de Compromís) s’han oferit a declarar com a testimonis. En el cas de Ramiro, va rebre en el seu telèfon mòbil missatges de Sánchez Aguilar “advertint-lo de les conseqüències que, a nivell publicitari o d’imatge pública, pot tindre no renovar el conveni de publicitat amb MásPortal”, segons la denúncia.

Amb tot açò i la investigació que ha dut a terme fins ara, la Fiscalia sol·licita al jutjat l’obertura de diligències, ja que conclou que els fets poden ser constitutius dels delictes d’extorsió i amenaces prevists en el Codi Penal, per la qual cosa demana la imputació de l’empresari, al qual sol·licita que declarara en qualitat d’investigat. Així mateix, el fiscal demana cridar a declarar com a testimonis a set batles: Joan Miquel Garcés, de Xaló; Jaume Llinares, d’Altea; Magda Mengual, de Gata de Gorgos; Maribel Molina, d’Alcalalí; Basili Salort, del Verger; Josep Savall, de Callosa d’en Sarrià; i José Ramiro, d’Ondara.

Finalment, sol·licita que es requerisca a l’empresa propietària del quinzenal la relació d’ajuntaments i entitats públiques que el financen. I a la Diputació d’Alacant, que aporte factures dels pagaments realitzats a MásPortal.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 5 de novembre de 2018 a www.eldiario.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/