Inici » Notícies » General

El fill d’un alt càrrec rus posseeix set milions d’euros en propietats a Benissa i Benitatxell ocultes a través de societats en Luxemburg

13 de febrer de 2021 No hi ha comentaris
Una de les propietats a la Riviera Francesa

Una de les propietats a la Riviera Francesa

Una investigació de l’Organized Crime and Corruption Reporting Project ha destapat un autèntic imperi immobiliari a nom del fill de 33 anys d’Oleg Toni, subdirector general de l’empresa pública russa de ferrocarrils. El consorci internacional ha detectat que Sergey Toni, malgrat no figurar al capdavant de negocis rendibles, posseeix en secret propietats per valor d’almenys 50 milions d’euros a través d’una estructura d’empreses i un fons d’inversió localitzats a Luxemburg.

La investigació, tal com va informar aquest diari, ha revelat que Luxemburg serveix de paradís fiscal a unes 55.000 societats creades per multinacionals, milionaris i mafiosos: esportistes com Tiger Woods, artistes com la cantant Shakira, o els actors Angelina Jolie i Brad Pitt, la família Hermès, el príncep hereu de l’Aràbia Saudita i les empreses més importants de França apareixen en la documentació a la qual ha tingut accés el consorci internacional.

Les propietats a nom del fill del directiu rus inclouen un palau neogòtic del segle XIX prop de la capital francesa, un apartament situat entre el Louvre i l’Arc del Triomf a París, dues cases a la Riviera francesa i, pel que sembla, un hotel a Suïssa, entre altres actius. L’esposa de Sergey, filla de exembajador de l’Azerbaidjan a Londres, posseeix una immobiliària a Londres en la qual la parella ha invertit quasi dos milions de lliures. Hanushka Toni va rebre fa cinc sis anys com a regal d’aniversari un Aston Martin.

“No ha sorgit cap evidència específica que vincule els béns de la família de Sergey Toni amb cap activitat il·lícita en Russian Railways”, adverteix l’autora de la informació, Olesya Shmagun. El jove Sergey Toni va tancar els seus comptes en xarxes socials, en els quals apareixien fotografies que reflecteixen el seu alt nivell de vida, incloent diverses de les propietats que posseeix.

Actius per 7,4 milions a Benitatxell i Benissa

Una de les empreses localitzades a Luxemburg, Slova SA, és propietària de diversos actius immobiliaris en la costa d’Alacant. La mercantil, segons els comptes als quals ha tingut accés el ‘Organized Crime and Corruption Reporting Project’ i que aquest diari ha consultat, controla des de Luxemburg una casa, terrenys i apartaments a Benitatxell i dues propietats addicionals a Benissa. El valor de les propietats ascendeix a 7,4 milions d’euros. La societat també té un amarrament en un port esportiu de la costa.

Abans de recalar en l’empresa pública de transport ferroviari, Oleg Toni era empresari i comptava amb una participació en la constructora Baltic Construction Company estimada en tres milions de dòlars. Fins i tot amb un sou públic que ronda el milió d’euros a l’any, resulten inexplicables els desorbitats actius familiars a Luxemburg, segons l’Organized Crime and Corruption Reporting Project’.

Pel seu interés hem reproduït aquest article aparegut el dia 12 de febrer de 2021 a eldiario.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/