Inici » Notícies » General

El Convent de Benissa acull per un dia la Puríssima

9 de desembre de 2010 No hi ha comentaris
La Puríssima Xiqueta al Convent Franciscà

La Puríssima Xiqueta al convent

Els benissers, una vegada més, li van ser fidels a la seua patrona la Puríssima Xiqueta. Així ho van demostrar els centenars de veïns que van acompanyar aquesta venerada imatge el dimarts en el seu trasllat des de la parròquia al convent per commemorar el IV Centenari de la Fundació del Convent Franciscà a Benissa.

Un fet que es va repetir ahir dimecres en la missa solemne que va oficiar el Bisbe d’Eivissa, Vicente Juan Segura, abans d’acomiadar la Puríssima Xiqueta que va tornar després ben acompanyada a sa casa, la coneguda com la Catedral de la Marina on presidirà l’altar fins l’1 de maig, dia en què tornarà a eixir, en processó, a les festes patronals en el seu honor.

Per primera vegada en la història, la patrona de Benissa, va deixar el seu temple per passar una nit al convent acompanyada, durant 24 hores, pels seus feligresos.

“400 anys dels Franciscans a Benissa”. Així s’anomena aquesta celebració que està previst que continue al llarg de l’any que ve amb conferències, concerts i altres esdeveniments encara per determinar i que organitzarà una comissió especial composta pel rector, Domingo Sabater, el Pare Guardià, Jordi Escrivà, el cronista oficial, Juan José Cardona i un membre de cada grup polític municipal, en aquest cas, María Llopis (PP), Xavi Tro (Cibe-Bloc), María Dolores Luna (PSOE) i Paco Montagut (PSD).

Una efemèride que serà recordada per tots els veïns d’aquest municipi que han vist passar el temps des que van arribar els primers Franciscans a Benissa i que segons el Pare Guardià del Convent, Jordi Escrivà, podrien ser els pelegrins que van portar la Puríssima Xiqueta a la localitat.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/