Inici » Notícies » General

El Consell projecta noves rutes directes d’autobús entre l’aeroport, l’AVE i la Universitat d’Alacant amb la Marina Alta

17 de maig de 2019 No hi ha comentaris
Autobús a l'aeroport d'Alacant

Autobús a l’aeroport d’Alacant

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers Les Marines-Alacant després del procés d’informació pública on han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Aquest contracte optimitza l’actual oferta i atendrà a una població de prop de 652.000 habitants, pel que comptarà amb un mínim de 13 autobusos i realitzarà prop de 2.071.000 quilòmetres anuals. La concessió està caducada des de 2013 i la intenció del Consell és adjudicar el nou contracte per deu anys en el que queda de 2019.

La nova ordenació de les línies millora de manera important l’oferta de servei actual. Així, per exemple, s’afavoreixen els desplaçaments en rutes ràpides cap a l’aeroport i a nuclis turístics, es garanteixen les connexions amb l’estació Adif (AVE) i la Universitat, es millora el servei entre la capital i les poblacions intermèdies i s’incorporen noves rutes directes de connexió amb l’aeroport com Altea, l’Alfàs del Pi, Pedreguer, Gata de Gorgos, Dénia, Teulada, Benissa i Xàbia que fins hui mancaven d’aquests serveis.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat Valenciana que ha realitzat la Generalitat per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis. Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, cal destacar que s’ha inclòs la sol·licitud de l’Ajuntament de Xàbia d’augmentar el nivell de servei de la connexió amb Alacant i l’aeroport fins a 4 trajectes diaris per sentit, que resulta assimilable a l’oferta actual en dia laborable.

En relació amb l’al·legació presentada per l’ajuntament de Dénia, la Conselleria ha estimat corregir la parada de l’estació d’autobusos de Dénia de la ruta 6. Respecte a l’al·legació presentada per l’ajuntament de la Nucia s’ha estimat disposar d’una parada més en la L5 en el terme de La Nucia. En concret, en la CV-70, PK 46.30, rotonda 5, Zona Urbana Sud, tant d’anada com de tornada.

El nou contracte aposta per la racionalitat i l’adequació de l’oferta de servei a les necessitats de demanda mitjançant la configuració de serveis altament competitius, en aquest sentit, els ingressos per recaptació tarifària permetran cobrir la totalitat del cost de prestació, assegurant uns nivells de rendibilitat en el temps que permetran licitar el servei a risc i perill del concessionari, sense cost per a l’Administració.

L’aeroport d’Alacant-Elx és un dels pols de referència del transport, i com a tal ha de disposar d’una oferta de servei que permeta la seua connexió directa i ràpida tant amb Benidorm com amb altres nuclis referents de l’eix de la concessió.

En aquest sentit, el nou projecte afavoreix la competitivitat dels desplaçaments amb autobús mitjançant l’articulació de rutes ràpides cap als pols de centralitat d’Alacant i l’aeroport. Cal destacar les línies 4, 6 i 7, que proporcionen serveis troncals per via ràpida a nuclis de gran rellevància turística com Calp, Altea, Dénia, Xàbia, Teulada.

D’igual manera, garanteix connexions funcionals amb nodes de transport i centres atractors de referència, com l’estació ferroviària d’AVE, aeroport i la Universitat d’Alacant, així com l’articulació de noves rutes directes de connexió amb l’aeroport com Altea, l’Alfàs del Pi, Pedreguer, Gata de Gorgos, Dénia, Teulada, Benissa i Xàbia que fins avui mancaven d’aquests serveis. A més, es millora el nivell de servei en les relacions entre la capital i poblacions intermèdies com la Vila Joiosa, Callosa, Alfàs del Pi i la Nucia.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

Una vegada aprovat definitivament el projecte, se sotmetrà a licitació per a atorgar el servei a l’empresa que presente la millor oferta. El termini del contracte serà de 10 anys.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/