General

El Concurs de Vins Artesans de Benissa es consolida per qualitat i creativitat

Els guanyadors del Concurs de Vins de Benissa 2018
Els guanyadors del Concurs de Vins de Benissa 2018

Dènou vins d’elaboració artesana van participar aquest cap de setmana en el XVIIIé Concurs de Vins de Benissa. El concurs, dirigit a fomentar i promocionar la producció local, es circumscriu a vins d’elaboració pròpia, és a dir, no s’admeten vins de compra ni aquells on un professional haja participat en la seua elaboració.

El concurs, celebrat aquest cap de setmana, va establir com a guanyadors a Erica Vonplon en referència al vi blanc, mentre que els guardons als productors de vi negre van ser per a Jose Mª Spaeni, primer premi, Erica Vonplon, segon premi i Beatrice Spaeni, tercer premi.

El jurat en aquesta edició va estar compost pel regidor de CREAMA Xavier Tro, com a president, Jaime Giner com a director del tast, Lourdes Santacreu com a sommelier, Josep Andreu Roselló , com a sommelier i restaurador, Joan Cardona en la seua qualitat de guanyador del concurs de l’any passat, Joan Pastor com a viticultor i Miguel Angel Garri, considerat com a millor sommelier del País Valencià el 2013.

El concurs, organitzat per CREAMA, suposa un aparador per a la promoció d’aquest tipus de brous elaborats de manera totalment artesana. Per a l’Ajuntament de Benissa, aquest tipus d’esdeveniments suposa una oportunitat de treballar en la recuperació d’alguns dels elements tradicionals més característics de la nostra comarca.

Aquest concurs s’ha convertit en un dels actes més representatius de la Mostra Gastronòmica Benissa i suposa una oportunitat de tastar brous emparats en un altre tipus de paràmetres gens convencionals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?