General

El col·lectiu d’immigrants diu que els veïns són poc inclinats a llogar habitatges a magrebins

El cor del problema és el lloguer. Els veïns de Benissa tenen “fortes reticències” a llogar els seus habitatges als immigrants magrebins. Així ho va assegurar ahir el president de l’Associació d’Immigrants Estrangers de Benissa, Jaime Hernández. Mentre, el president d’ATIME, Mustapha El M’rabet va dir que “és indigne que éssers humans visquen amuntegats i en condicions infrahumanes”.

El vicepresident del col·lectiu d’immigrants de Benissa, el marroquí Hakim Chomali, es va desmarcar ahir de les declaracions del president del mateix col·lectiu, Jaime Hernández, qui va culpar els immigrants que viuen amuntegats i en habitatges en ruïnes de no voler integrar-se. Chomali va advertir que hi ha “seriosos problemes de rebuig social” als magrebins i això dificulta molt la seua integració.

També va dir que els magrebins “han d’estar rendint comptes de bona conducta permanentment”.

Hakim Chomali va demanar al Govern central “un pla seriós d’integració” i que els partits polítics “no utilitzen la situació dramàtica dels immigrants magrebins com a arma llancívola per a desqualificar-se mútuament”.

A més, va coincidir que l’origen d’aquest problema cal buscar-lo en els alts preus dels lloguers i les reticències dels amos dels habitatges a llogar-los a immigrants.

Els immigrants magrebins es veuen abocats a viure amuntegats i en cases en ruïnes perquè els amos d’habitatges tenen “fortes reticències” a llogar-se-les. Així ho va assegurar ahir el president de l’Associació d’Immigrants Estrangers de Benissa, Jaime Hernández, qui, no obstant això, no es va mostrar gens condescendent amb les persones que han trobat sostre en l’antic asil i la Casa de l’Asènsia. “Ells mateixos busquen el rebuig al no voler integrar-se”, va dir. “Els ocupes magrebins són una amenaça per al procés d’integració de la resta de col·lectius”, va afegir.

Mentre, el president d’ATIME (Associació de Treballadors Immigrants Marroquins a Espanya), Mustapha El M’rabet, va dir que és “indigne que éssers humans” visquen amuntegats i en condicions infrahumanes. “Ací falla que hi ha propietaris que no volen llogar els seus habitatges”, va explicar, al mateix temps que apuntava que és necessari que es reflexione sobre aquest problema i que els veïns sàpiguen que els treballadors marroquins paguen lloguer igual que qualsevol. “Com es van a integrar persones que viuen en cases en ruïnes?”, va comentar també El M’rabet, que va demanar que actue fins i tot la Conselleria de Benestar Social per a proporcionar a aquests immigrants un habitatge mínimament digne.

Per la seua banda, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va instar ahir els immigrants que s’empadronen perquè la regidoria de Serveis Socials puga fer un seguiment més “real” de les seues condicions de vida i així “ajudar-los en cas de conèixer habitatges de lloguer”. Així, Roselló va apuntar ahir que conèixer situacions com la que sofreixen les desenes de magrebines que viuen en l’antic asil i la Casa de l’Asènsia, ambdues en ruïnes, “és complicat perquè la majoria no posseeix papers i s’amaguen, i Serveis Socials no pot tenir control sobre ells”. En aquest sentit, Roselló va indicar ahir que l’ajuntament “no disposa d’habitatges per a oferir als immigrants però sí que tramita ajudes per a famílies que ho sol·liciten”.

El desallotjament dels immigrants magrebins pot ser imminent, ja que la situació d’ocupació és “il·legal” i el cas està als jutjats de Dénia “des de fa més d’un any”, segons el batle.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?