Inici » Notícies » General

El Bloc presentarà una moció al pròxim ple perquè l’Ajuntament reclame una major inversió al País Valencià

23 d'Octubre de 2012 No hi ha comentaris

El portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro, ha anunciat hui que presentaran una moció al pròxim ple municipal, per tal de reclamar al Govern d’Espanya que subsane la discriminació que pateix la ciutadania valenciana pel que fa a les inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat. El portaveu nacionalista ha explicat que “els Pressupostos Generals de l’Estat previstos per a l’any 2013 han suposat una reducció del 35,1% respecte a l’any anterior, però del 57,5% si es considera els de l’any 2011. Així, si per a l’any 2012, les inversions al País Valencià van suposar una reducció de la inversió estatal que ens van situar un 43% per baix de la mitjana estatal, amb 201 euros per habitant, la previsió per a l‘any 2013 genera un greuge comparatiu realment insuportable, contemplant una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 euros.

Tot açò, tenint en compte que la mitjana espanyola és de 225,5 euros, i que, per exemple, en els pressupostos de 2013, cada ciutadà de Galícia rebrà 468,3 euros i els de Castella-Lleó 620,3 euros. El representant del BLOC-Compromís a Benissa ha recordat que “tenint en compte que la població valenciana representa el 10,80 % del total de l’Estat, i que el nostre PIB fou del 102.941.902 euros (9,60% del total de l’Estat), queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de l’Estat per al 2013, atès que de cap manera es corresponen les inversions amb la nostra població ni amb la nostra aportació al PIB de l’estat”.

A Benissa, l’execució de la variant, que hauria d’estar acabada enguany, no arriba als 140.000 euros i a la nostra comarca, la Marina Alta, en inversions importants, de les poques que hi ha, figura el tram Gandia-Oliva-Dénia de l’anomenat Tren de la Costa que només rep una inversió simbòlica de 100.000 euros.

El portaveu nacionalista ha comentat que “els pressupostos Generals de l‘Estat, un any més, no aprofiten per corregir els desequilibris existents que patim la ciutadania valenciana, més encara quan el deute històric que l’Estat manté amb el Consell està calculat en 8.926 milions d’euros des de 2002. Per això en la nostra moció demanem que l’Ajuntament reclame al Govern d’Espanya una major inversió en el nostre territori, per tal que tendim a la legítima aspiració d’assolir la renda per càpita mitjana existent en el conjunt de l’estat espanyol”.

El portaveu del grup municipal nacionalista al consistori benisser, ha avançat també hui que una de les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que la coalició Compromís presentarà per mitjà del diputat al Congrés Joan Baldoví, serà la d’augmentar la corresponent a la variant de Benissa, una esmena que esperen que siga votada favorablement pels altres grups parlamentaris al Congrés dels Diputats, especialment el del Partit Popular, ja que aquest vot significaria que les obres de la variant es reanudarien de manera immediata, significant això el final d’unes obres que haurien d’estar finalitzades ja.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/