Inici » Notícies » General

El Bloc demanarà que s’òbriga totalment l’alberg municipal

3 d'Abril de 2013 No hi ha comentaris
L'alberg municipal de Benissa

L’alberg municipal de Benissa

El portaveu del grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís, Xavi Tro, demanarà en una pròxima comissió informativa, que es regule, mitjançant una ordenança, l’ús i la gestió de l’alberg municipal juvenil, situat en una zona annexa al Convent dels Pares Franciscans i que es va inaugurar a l’abril del 2007, fa justament ara sis anys. Un alberg, que a dia de hui, roman encara pràcticament tancat tot l’any perquè no està adaptat per a l’ús de persones amb minusvàlies físiques.

Des d’aquest partit demanen que de manera urgent, se subsane eixa circumstància i proposen l’habilitació d’aquest espai públic per posar en marxa un alberg de joventut o youth hostel, que permeta facilitar un tipus de turisme jove que cada vegada té més potencial arreu d’Europa i, d’aquesta manera, donar a conèixer el municipi de Benissa tot l’any.

En eixe sentit, el portaveu de Compromís a Benissa, Xavi Tro, ha explicat, que “lamentablement, el nostre municipi no disposa de cap establiment d’aquestes caracteristisques i tampoc massa places hostaleres, i aquest tipus d’albergs, pensats per tal de facilitar un tipus de turisme jove que cada vegada compta amb més potencial arreu d’Europa tindria un èxit assegurat. Aquests albergs, habitualment coneguts com youth hostels, conformen xarxes a través de les quals moltes persones poden visitar espais urbans tot fent servir un allotjament low cost i conèixer, d’aquesta manera, llocs que potser més endavant puguen consolidar-se com a destinacions de vacances”.

Segons el regidor nacionalista “aquests albergs, doncs, serveixen per tal que la gent jove i no tan jove puga tindre a l’abast poblacions que, d’altra manera, potser mai no coneixerien, i representen, en aquest sentit, una via magnífica per a promocionar el turisme no només a curt, sinó a mig i llarg termini”.

Finalment, Xavi Tro ha afegit que “aquesta, doncs, és una proposta amb un doble sentit: oferir una via més per a visitar el nostre municipi i, alhora, apostar per donar-la a conèixer a potencials turistes que, una vegada coneguda Benissa, puguen tornar i fins i tot convertir-la en un referent de vacances”.

Cal recordar que el lloc on està situat l’alberg fa anys s’utilitzava pels col·legials franciscans que allí estudiaven. Gràcies a un conveni subscrit amb els pares franciscans, l’Ajuntament, l’any 2007, va realitzar una reforma i va condicionar aquestes sales per a donar-li un ús d’alberg, però mai ha arribat a obrir totalment les seues portes. En el seu condicionament, es van invertir aproximadament 30.000 euros i té una capacitat per a 40 persones. Les instal·lacions comprenen tres plantes de 200 metres quadrats cadascuna. En la planta baixa se situa el rebedor i la sala d’estar i en les dues plantes superiors estan els banys i les habitacions.

Per a finalitzar, el portaveu de Compromís a Benissa, s’ha manifestat totalment a favor que aquest alberg continue cedint-se gratuïtament per a l’ús de diferents clubs i associacions de Benissa quan aquestes facen les seues activitats, que també atrauen molta gent al municipi, com són concerts, cursos, diferents proves esportives, etc.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/