Inici » Notícies » General

El Bloc-Compromís exigeix al govern de Benissa que mostre interés pel problema de l’atur

13 de Març de 2013 No hi ha comentaris
Cua d'aturats

Cua d’aturats

El grup municipal del Bloc de Benissa – Coalició Compromís continua sense entendre, es mostra totalment sorprès i es posiciona en absolut desacord amb el desinterès demostrat pel govern de Benissa en quant a la problemàtica de l’atur al nostre municipi. Des del Bloc no entenen com en aquests quasi dos anys que portem de legislatura, el govern benisser no ha fet absolutament res per intentar lluitar contra l’atur a Benissa, de fet, tampoc ha mostrat mai el més mínim interès per fer alguna cosa que puga retallar les dramàtiques xifres de d’aturats a Benissa, que a dia de hui, recorden, són de 958 persones sense treball, 513 homes i 445 dones. Per a comparar les dades amb municipis semblants de la Marina Alta, indiquen que Teulada (14.578 habitants) te 791 aturats/des i Pego (11.029 habitants) en te 873, Benissa compta en l’actualitat amb 13.808 habitants, en una comarca, la Marina Alta amb 17.092 persones sense treball, superant per primera vegada la tanca dels 17.000, el que no havia passat mai.

Des del Bloc qualifiquen com a lamentable que des del passat mes d’agost, el nombre d’aturats al poble, no baixe dels 900, i que l’únic que fan des del PP i el PSD a Benissa, els dos partits al front del govern benisser, és esperar a l’estiu perquè baixen les xifres. Dos partits encarregats de gestionar les regidories de CREACIÓ D’OCUPACIÓ sota la responsabilitat de Paco Montagut del PSD i de PROMOCIÓ ECONÒMICA que gestiona Xavier Estupinyà del PP, dos regidories, que en teoria anaven a ser les que farien possible el descens de l’atur al municipi ajudant a crear llocs de treball, però que encara no han portat a terme cap iniciativa per crear ocupació a Benissa. Aquestes són les tristes xifres de l’atur a Benissa, les xifres que resulten de 14 anys de desgovern popular a Benissa, des del 1999, de 18 anys de desgovern popular al País Valencià, des del 1995 i de 16 mesos de desgovern popular a l’estat espanyol, des del 2012, tot i que a l’estat, l’anterior govern del PSOE, de l’expresident José Luis Rodriguez Zapatero va deixar el terreny abonat per a la pèrdua sistemàtica de llocs de treball i la no creació de nous.

El portaveu de la Coalició Compromís a Benissa, el nacionalista Xavi Tro, lamenta la inactivitat del govern de Juan Bautista Rosselló en aquest tema, la falta d’idees, però sobretot d’interès, fins i tot la seua incapacitat de copiar iniciatives d’altres municipis de diferents colors polítics que han apostat, per exemple, per crear plans d’ocupació locals o d’incentivació de l’economia local, plans que donades les circumstàncies econòmiques i socials que estem patint i sent coneixedors dels greus problemes econòmics pels que estan passant algunes famílies de la nostra localitat, les puga ajudar d’alguna manera. Crear llocs de treball, que a més, permeten als participants rebre una formació i orientació laboral per tal de facilitar-los ferramentes correctes a utilitzar en la recerca d’altre lloc de treball.

Plans, que han de ser preferents per a col·lectius més afectats per la crisi al nostres municipi, com són les dones, els joves menors de 30 anys i persones majors de 45 anys, així com aturats de llarga duració i membres de famílies que en l’actualitat no reben cap ajuda econòmica.

També existeixen altres alternatives, com poden ser rebaixar alguns impostos o taxes locals a empreses o autònoms que contracten gent sense treball, en definitiva posar ganes i interès en el problema més important que pateixen els ciutadans a dia de hui, la falta de treball. Per tot això, demanarem que en una pròxima comissió informativa, els regidors Paco Montagut i Xavi Estupinyà ens informen del que estan fent i del que pensen fer per ajudar al foment d’ocupació al nostre poble i exigir-los que d’una vegada per totes, aquesta siga la seua prioritat més absoluta.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/