Inici » Notícies » General

El batle intenta persuadir els veïns perquè no denuncien l’adjudicació de Pedramala

11 de març de 2008 No hi ha comentaris

La urbanització de Pedramala 2 -en la fita entre Calp i Benissa-, porta camí d’enquistar-se i convertir-se en un mal de cap per al govern popular que dirigeix Juan Bautista Roselló. La setmana passada el batle es va reunir amb la presidenta de l’Associació de Veïns Benissa de la Costa i els directius de l’alternativa Pedramala 2 SL perquè acceptaran la decisió del ple -adoptada únicament pel PP- d’adjudicar la urbanització de 180.000 metres quadrats a Benimarco SL. El batle va temptejar l’actitud dels veïns, que es van mostrar sorpresos en comprovar els canvis de criteri del batle que “semblava més l’advocat defensor de Benimarco que no pas una persona imparcial encarregada de prendre una decisió favorable per als veïns”. Roselló, segons els veïns, va intentar convèncer-los que la decisió adoptada pel ple no anava a perjudicar-los econòmicament.

Una adjudicació estranya

Fins ara, quasi tot el que envolta aquesta urbanització és com a mínim molt estrany: les obres es van adjudicar gràcies al vot de qualitat del batle i després de l’absència per incompatibilitat del portaveu socialista Vicente Cabrera, que assessorava l’empresa Benimarco SL, adjudicatària final dels treballs; El soci del PP, el socialdemòcrata Paco Montagut es va desmarcar dels populars i va demanar un acord d’ambdues propostes; al llarg de tot el procés administratiu s’han produït greus irregularitats a l’ajuntament com la pèrdua d’un CD amb les dades de l’alternativa dels veïns i també la pèrdua de la cinta on es va enregistrar el ple de l’adjudicació; així mateix l’ajuntament ha variat el seu criteri sobre un vial marcat com a estructural, que finalment conselleria va descartar com a tal. L’aprovació es va realitzar després d’alguns anys de tramitació.

La decisió adoptada pel ple encara no ha sigut notificada a les parts, a pesar que ha transcorregut més d’un mes des del seu acord. El batle va explicar als veïns que el retard es devia a la sol·licitud d’un nou informe. En aquest sentit, el debat va tornar a centrar-se en la qüestió econòmica, ja que el batle va justificar la seua decisió en el ple sobre la base que Benimarco era més barata. No obstant això, després de demostrar-se l’omissió de despeses fixes com notaria, registres i IVA per part de la proposta de Benimarco SL, els veïns no entenen com el batle “continua dient que la de Benimarco és més barata” i mostren la seua estranyesa ja que l’empresa “té experiència” en aquest tipus de costos i dubten si “no es van incloure per a resultar ser l’oferta més barata”, la qual cosa podria constituir un delicte de prevaricació. És més, des de Pedramala 2 asseguren que la seua alternativa és 300.000 euros més barata, entre altres coses perquè no contempla el citat vial el cost del qual és molt elevat.

Crítiques al PSOE

En la reunió, el batle també va restar importància al fet que no es complisca el termini d’execució de les obres, que Benimarco situa en 18 mesos i va tornar a arremetre contra el portaveu socialista, Vicent Cabrera, per haver contaminat el PAI. En aquest sentit va anunciar que investigaria per què el jutge va arxivar la denúncia.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/