Inici » Notícies » General

El 8M a Benissa: manifestació, un vídeo per a trencar estereotips i un mural “espectacular”

5 de març de 2019 No hi ha comentaris
Mural a Benissa amb motiu del 8M

Mural a Benissa amb motiu del 8M

Benissa ha presentat hui dimarts els principals actes dirigits al pròxim divendres 8M, Dia Mundial de les Dones, on destaca una manifestació que tindrà lloc a la Plaça Jaume I a les 20.00h, i que finalitzarà amb la projecció d’un vídeo anomenat “Benissa trenca estereotips”.

“A Benissa treballem la igualtat tot l’any”, ha destacat Belén Ivars, regidora d’Igualtat a l’Ajuntament, acompanyada per Abel Cardona, Alcalde de Benissa. Ivars ha destacat també la vaga d’aquest mateix 8M, assenyalant que “el 8M les dones ens manifestem, les nostres veus sempre s’escolten menys i això ha de canviar, donant suport també a la vaga i reivindicant els nostres drets”.

Entre altres actes destaca també un mural creat pel col·lectiu de Les 9 muses, amb participació de 4 dones de Benissa, Carmen i Maria Palasí, Lídia Santacreu i Carmen Ivars. El mural es troba entre l’avinguda del País Valencià i l’església parroquial de la Puríssima Xiqueta, i parla del fet que la igualtat és de tots els colors. Baix del mural es realitzaran algunes accions amb l’alumnat dels centres educatius de Benissa, una creació que Belén Ivars ha definit com “un disseny espectacular situat a un lloc visible i que mostra que la igualtat és bonica i integradora”.

Altres activitats que s’han presentat són la projecció del concert protagonitzat per les estisoradores fa uns mesos, així com altres accions que estan realitzant-se a partir del projecte de Les Estisoradores de Benissa, amb presentacions del documental el dijous 7 a Gata de Gorgos el diumenge 10 a la població valenciana de L’Alfarrasí o també a Jesús Pobre. El 6 d’abril s’ha organitzat també una xerrada anomenada “Noves masculinitats” i al llarg d’aquests dies també hi haurà una nova edició de les wikidones de Benissa.

Belén Ivars i Abel Cardona han volgut agrair la participació de diverses associacions i col·lectius del poble, com ara l’Associació AECC de Benissa, la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2019, la Junta de Moros i Cristians de Benissa, les AMPES dels CEIP Manuel Bru i Pare Melchor, la Societat Lírica i Musical, l’equip de Futbol Femení o l’Associació de gent jubilada i pensionistes Bèrnia.

Per la seua part, Abel Cardona ha volgut destacar que “des de l’Ajuntament ens desmarquem de qualsevol politització de la vaga del 8M, donem suport al dret de vaga de les dones i garantim els serveis mínims de cara a la ciutadania”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/